AKP Ankara il Başkan Yardımcısı Hayrettin Coşkun hakime rüşvetten tutuklandı!

Belediye ihalesinde yolsuzluk yapmaktan tutuklanıp tahliye edilen üç şirket yöneticisi tutuklandı. Hakime rüşvet vererek tahliye ettiren AKP Ankara il Başkan Yardımcısı Hayrettin Coşkun tutuklandı.


AKP’li yönetici, hakime rüşvetten tutuklandı!



Çorlu Cumhuriyet Savcısı, belediye ihalesinde yolsuzluk yapmaktan tutuklanıp tahliye edilen üç şirket yöneticisini yeniden tutuklattı. Üç zanlıyı hakimi ikna ederek tahliye ettiren AKP Ankara il Başkan Yardımcısı Hayrettin Coşkun tutuklandı. Hakime de soruşturma açıldı.

Çorlu Belediye Başkanlığı’nın ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine araştırma yapan müfettişler bir hukuk skandalını ortaya çıkardı. Şehrin cadde ve sokaklarının temizlenmesi, çiçeklerin bakımı ve sulanması yönündeki 27 milyon liralık ihalede 7 milyon liralık usulsüzlük belirlendi.

Müfettiş raporunda yağmur yağdığı günler çimlerin sulandığı, mevsimi dışında ağaçların budandığı yönündeki tespitleri de dikkate alan Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı, ihaleyi kazanan şirketler Ortem Temizlik Şirketi Genel Müdürü Özgür Orakçı, kardeşi ve yardımcısı Betül Orakçı ile Suat Mutafoğulları İntaf İnşaat Şirketi’nin sahibi Bursaspor Yönetim Kurulu eski üyesi Suat Mutafoğulları ve Çorlu Belediyesi memuru Hakan Bozkurt’u 18 Aralık’ta gözaltına aldı. 4 şüpheli, 20 Aralık’ta tutuklandı. Sanık avukatları tutuklamalar için iki kez itiraz etti, kabul edilmedi.

AKP yöneticisi devrede

Silivri L Tipi Kapalı Cezavevi’nde tutuklu bulunan Suat Mutafoğulları şirketinin ortağı Turgay Dursun’dan bir an önce tahliyesi için girişimlerde bulunmasını istedi. Turgay Dursun, taşeron olarak iş verdikleri AKP Ankara İl Başkan Yardımcısı Hayrettin Çoşkun’dan yardım istedi. Bunun üzerine Çoşkun, Erzurum Olur’dan hemşerisi olan Çorlu 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Selçuk Uğur Özdemir ile irtibata geçti.

Hakimle yemek yediler

Çorlu’ya gelen Turgay Dursun ve Hayrettin Çoşkun, Hakim Özdemir’i makamında ziyaret etti ve akşam yemeğinde de bir araya geldi. Çorlu Cumhuriyet Savcısı Engin Şimşek tarafından, ’rüşvet vermek, rüşvete azmettirmek, yargı görevi yapanı etkilemek’ suçlaması ile Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede yer alan bilgilere göre, nöbetçi mahkemenin tutukluluk itirazını reddettiği gün akşam yemekte buluşan gruba, Hakim Selçuk Uğur Özdemir, “Hayırlısı olsun inşallah itiraz kabul olur, bu reddolursa her zaman itiraz edebilirsiniz” dedi.
Ve tahliye sevinci

Turgay Dursun, Çorlu 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Selçuk Uğur Özdemir’in nöbetçi olduğu haftayı bekledi. Sanık Suat Mutafoğulları’nın tutukluluk halinin kaldırılması yönündeki 3’üncü itirazı nöbetçi Hakim Özdemir kabul etti. Nöbetçi mahkemenin Suat Mutafoğulları’nı tahliye etmesinden sonra, oğlu Özgür ve kızı Betül tutuklu olan baba Hikmet Orakçı bu kez harekete geçti. Hakim Selçuk Uğur Özdemir’in nöbetinin bittiği son gün Orakçı kardeşlerin tahliyesini istendi. 19.00’a kadar adliyede kalan Özdemir, tahliye kararı verdi.
Yine tutuklama

Tahliyeden sonra ilk kez hakim karşısına çıkan sanıklar duruşmada, ’ihaleye fesat karıştırmak, nitelikli dolandırıcılık, sahte fatura kullanmak’ suçlamalarından tekrar tutuklandı. Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı ayrıca Turgay Dursun, Hikmet, Betül, Özgür Orakçı ile hakimin arkadaşı firmalarında taşeronluk yapan AKP Ankara İl Başkan Yardımcısı Hayrettin Çoşkun hakkındaki soruşturmayı tamamladı. Çorlu Başsavcılığı’nın yaptığı operasyon ile tahliye işini organize ettiği öne sürülen Hayrettin Çoşkun ile Turgay Dursun 28 Mayıs günü çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

22 yıl hapis isteniyor

Çorlu Cumhuriyet Savcısı Engin Şimşek, iddianamede, sanıklar Hikmet Orakçı, Suat Mutafoğulları, Turgay Dursun hakkında ’rüşvet’ suçlaması ile 6 yıldan 18 yıla kadar, AKP Ankara İl Başkan Yardımcısı Hayrettin Çoşkun hakkında ise ’rüşvet ve yargıyı etkilemek’ suçundan 8 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması için Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açtı. Hakimi Özdemir hakkında ise Hakim ve Savcılar Kanunu hükümlerine göre ayrı bir soruşturma yürütülüyor.


➽ Paylaş: