Seçmen listelerinde "sahtekarlık"lar başladı!


CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı, Mersin'in Mezitli ilçesinde bir ailenin ikamet ettikleri adresteki kayıtlarının silindiğini ve aynı evde başka kişilerin ikamet eder gösterildiğini bildirerek, seçmen listelerinde "sahtekarlık" yapıldığın iddia etti.


SEÇMEN LİSTELERİNDE
.
"SAHTEKARLIK" YAPILIYOR


CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı, makamında bir basın toplantısı düzenledi. Mezitli'de seçmen listelerinde, büyük bir hata ya da kasıt olduğunu belirten Şanlı, şunları söyledi:

"Mezitli İlçe Kaymakamlığı Nüfus Müdürlüğünde Kaydı bulunan, Erdoğan Akkuş, TC kimlik No; 21365141238, Necla Akkuş TC No; 21338142194, Ali Akkuş TC kimlik No; 21329142486 ve Ersay Akkuş TC No; 21335142258, mülkiyeti kendilerine ait olan evde 3 yıldır ikamet etmektedirler ve 29 Mart seçimlerinde de bu adreste oy kullanmışlardır.

12 Eylül referandumu ile ilgili muhtarlıklarda askıya çıkan listelerde yapılan kontrolde adları görülmüş olup daha sonra seçmen bilgi kağıdını muhtarlıktan almak üzere gidildiğinde aile adına seçmen bilgi kağıdı çıkmamıştır. Bunun üzerine muhtarlık ve nüfus müdürlüğünde yapılan araştırmalarda, 01 Haziran 2010 günü Yeni mah. 33155 sk. No:19 iç kapı no:2 Mezitli/Mersin adresine taşındığını nüfus müdürlüğüne bir elektrik faturası ile ibraz eden Taceddin Ayseli ve Gülden Ayseli'nin seçmen kayıtları bu adrese yapılmış ve bu adreste gerçekte oturan 4 kişilik Akkuş ailesinin seçmen bilgi kaydı sistem dışına atılmıştır ve YSK sitesinden yapılan kontrolde sistemde kaydı bulunmadığı görülmüştür. Yani ilk listede adı olan 4 kişilik Akkuş ailesi bir başka kişinin yaptığı bir müracaatla seçmen listelerinden çıkarılıyor ve seçme hakkı elinden alınıyor. Burada büyük bir hata veya kasıt vardır. Seçmen listelerine olan güvenimiz sarsılmıştır. Belki de bu olay gibi çok sayıda vatandaşımızın seçme hakkı ellerinden alınmış olabilir."

Yılmaz Şanlı, Mersinlileri bu nedenle ilk listelerde adı olanlar dahil olmak üzere tüm vatandaşlardan YSK seçmen sorgulama internet sitesinden kimlik bilgileri ile sorgulama yapmalarını ve muhtarlıklardan seçmen bilgi kağıtlarını almaları için uyardı.

Seçim kurulu görevini yapmaz ise referanduma şaibe bulaşır

Seçim kurulu yetkililerini göreve davet eden CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı, "Seçmen listelerinin muhtarlık kayıtları ile kontrol edilmesini bu tür hataların düzeltilerek vatandaşın en önemli hakkı olan seçme hakkının elinden alınmasının düzeltilmesini istiyoruz. Bu düzeltmenin yapılmaması halinde referandum sonuçlarına şaibe bulaşacaktır" diye konuştu.


*
➽ Paylaş: