İzmir bu pazar ayağa kalkıyor

İzmir'de yaşanan 1 askerin şehit olduğu 11 kişinin yaralandığı terör saldırısından sonra, kan vermek için adeta birbiriyle yarışan binlerce İzmirli, teröre karşı tepkisini bu kez sosyal medya üzerinden örgütlenerek düzenlenecek bir mitingle ortaya koyacak.




İzmir teröre lanet mitingiyle ayağa kalkıyor

İzmirliler sosyal paylaşım siteleri üzerinden birleşerek teröre lanet yürüyüşü düzenliyor. 12 Ağustos Pazar 13.00’de Gündoğdu Meydanı’nda buluşacak İzmirliler bu kez kentin kalbinin attığı bu meydanda teröre dur demek için bir araya gelecek.

İZMİR'DE ASKERİ ARACA BOMBALI SALDIRI

Öte yandan Foça'daki patlama, Foça ve Konak'ta protesto edildi. Foça'da, Türkiye Gençlik Birliği tarafından düzenlenen ve bazı siyasi partiler ile sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği protestoya çok sayıda vatandaş katıldı. Belediye önünde toplanan grup, terör örgütü aleyhine slogan attı. Saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı okuyan bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

İZMİRLİLER TOPLU OLARAK KAN VERDİ

Türkiye Kamu-Sen İzmir Temsilciliği de Konak'ta protesto yürüyüşü düzenledi. Basmane Garı'nda toplanan vatandaşlar, Türk bayraklarıyla Konak Meydanı'na kadar yürüdü.

Konak Meydanı'nda basın açıklaması yapan Türkiye Kamu-Sen İzmir İl Temsilcisi Nebi Yay, şunları söyledi:

“Terör kahpe ve kalleş yüzünü Foça ilçesinde bir kez daha göstererek ülkemizdeki barışa ve kardeşliğe bir hançer daha saplama cüretini göstermiştir. Yapılan hain saldırıda bir askerimiz şehit olmuştur. Hükümet terör olaylarının üzerine en sert ve kararlı bir biçimde gitmek, gerekli tedbirleri göz kırpmadan almak zorundadır.”





AA


➽ Paylaş: