İşte yeni dünya düzeni haritası


Yeni bir bölünmenin eşiğine gelindiğini yazan Amerikan gazetesi New York Times olası (!) yeni dünya düzeninin haritasını da yayımladı. Kuzey Irak’taki Kürt özerk bölgesinin bağımsız bir devlete dönüşeceği belirtilen haritada, “Kurdish region” (Kürt bölgesi) de vurgulanıp, Türkiye’nin Güneydoğusu hedef gösteriliyor.




                             İşte yeni dünya düzeni haritası




Sovyetler sonrası yeni bir bölünmenin eşiğine gelindiğini yazan Amerikan gazetesi New York Times olası (!) haritayı da yayımladı

Kuzey Irak’taki Özerk Kürt Yönetimi’nin “Kürdistan” adında bağımsız bir devlet olarak gösterildiği haritada, Suriye de Şam, Halep ve Lazkiye olmak üzere 3’e bölünüyor ve küçük şehir devletleri halini alıyor. Harita bununla da kalmıyor. Kürdistan dışında “Kürt bölgesi” olarak ayrı bir renge boyanan bölge, Türkiye’nin güneydoğusunu işaret ediyor. Hep bölünmenin eşiğinde gözüyle bakılan Belçika, “Flaman”  ve “Valon”  olmak üzere ikiye ayrılıyor. Rusya ve Çin sınırında da yeni bir devlet kurulurken, Afrika’da ise Mali, Kongo ve Somali’de de sınırlar değişiyor.

Yeni dünya düzeninin haritası: Böl ve yönet
 

Kuzey Irak’taki Kürt özerk bölgesinin bağımsız bir devlete dönüşeceği belirtilen haritada, “Kurdish region” (Kürt bölgesi) de vurgulanıp, Türkiye’nin Güneydoğusu hedef gösteriliyor.

Amerikan New York Times gazetesinde yayınlanan bir makalede, Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra, dünyanın yeni bir bölünmenin eşiğinde olduğu vurgulanarak yeni bir dünya haritası yayınlandı. Haritada, Kuzey Irak’taki Özerk Kürt Yönetimi de “Kürdistan” adında bağımız bir devlet olarak gösteriliyor. 


Haritada üçe bölünen Suriye, Şam, Halep, Lazkiye olmak üzere üç şehir devletinden oluşuyor. New York Times’taki yorumda, Kürtler’in bölgede bağımsız bir devlet kuracağı belirtildi. Haritada Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi, bağımsız Kürdistan’a dönüşüyor. Kürdistan ile ilgili bölümde Türk ve ABD şirketleriyle yapılan enerji anlaşmalarına dikkat çekildi.

Hedef Güneydoğu
 

Harita sadece bununla da kalmıyor. Kürdistan dışında “Kürt bölgesi” olarak ayrı bir renge boyanan bölge Türkiye’nin Güneydoğu’sunu işaret ediyor. İran Rejimin düşmesi halinde ülkede yaşayan 20 milyon Azeri, mevcut Azerbaycan devletiyle birleşiyor. Böylece bölgede Türkiye’ye destek olabilecek ikinci büyük Türk devletinin olacağı öne sürülüyor. Hep bölünmenin eşiğinde gözüyle bakılan Belçika, Flaman ve Valon olmak üzere ikiye ayrılıyor. Ancak AB de küçük devletlerden oluşan federal yapılanmaya geçmiş olduğu için bölünmenin sorun yaratmayacağı vurgulanıyor. 


Yeniçağ




➽ Paylaş: