Üniversiteliler: 'Öğrenci değil, müşteri gibiyiz'


Tayyip Erdoğan'ın "özlü sözleri"nin duvarlarına yazılmasıyla gündeme gelen Yeni Yüzyıl Üniversitesi öğrencileri kendilerine öğrenci olarak değil, müşteri olarak davranıldığını belirtiyorlar.

Erdoğan'ın 'özlü sözü'nün yerleştirildiği üniversiteden mektup var:

 .
 'Öğrenci değil, müşteri gibiyiz'




Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "özlü sözleri"nin duvarlarına yazılmasıyla gündeme gelen Yeni Yüzyıl Üniversitesi öğrencilerinden mektup var. Öğrenciler, kendilerine öğrenci olarak değil, müşteri olarak davranıldığını belirtiyorlar.

Geçtiğimiz günlerde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Oku, düşün, uygula, neticelendir” ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “Gençler, ülkelerin en büyük zenginliğidir” sözlerinin yazıldığı duvarıyla gündeme gelen Yeni Yüzyıl Üniversitesi öğrencileri bir mektup kaleme aldı. Mektubun tamamını yayınlıyoruz:

Bizler, İstanbul- Cevizlibağ’da bulunan Yeni Yüzyıl Üniversitesi öğrencileriyiz. Okulumuzda yaşanan ve rahatsız olduğumuz, bazı basın araçları tarafından yakın zamanda değinilen bir konuyu paylaşmak üzere sizlerden bize yardımcı olmanızı istiyoruz.

Üç yıldan bu yana, stüdyo, grafik odası, tiyatro bölümü için sahne ve ders ekipman malzemelerinin sağlanamadığını, 3 yıldır hala okulda inşaatın hala devam ettiğini öncelikle belirtmek istiyoruz. Buna yönelik adımlar ise verdiğimiz dilekçelerden öteye gitmedi. Geçtiğimiz sene birçok hoca maaşları ödenmediği için hazırlık sınıfları dahil İngilizce dersi işleyemedi. Okulda çalışan taşeron temizlik işçilerinin de yine maaşları ödenmediği gibi işten atıldı. Ofis üniversitesi olarak tanımlayabileceğimiz bir binada eğitim görüyoruz. 3. seneyle beraber okulda ders işleyebilecek sınıf kalmadı. Okula geldiğimizde ders yapacak sınıf bulamıyoruz.

Kesin olmamakla beraber bildiğimiz kadarıyla bir okulda tıp fakültesi açılabilmesi için en az 5 yıl eğitim vermesi şart. Fakat Yeni Yüzyıl Üniversitesi 3. senesinde tıp fakültesi açmış durumda.

Yemekhanedeki yemek fiyatları 8 lira. Yeni açıldığı için birçok öğrenciyi burslu aldı ve çoğu öğrenci bu fiyatlardan dolayı yemekhaneden faydalanamıyor. 3 yıl önce okulun ilk eğitim yılana başladığı zaman, öğrenci çekmek için sunduğu ilk mezunlara taahhütnameli %100 iş garantisi de yalan çıktı! Bu sene mezun olan meslek yüksek okullarına bunların geçerli olmadığını söyleyerek geri çevrildi.

Tüm bu olumsuzluklardan sonra üzerine okul battı batıyor dedikoduları yayılırken Mütevelli Heyetine atanan Ekrem Çalkılıç’ın gelişiyle okul akademik kadrosu ve öğrenciler baskı altına alındı. Öğrencilerin genel görüşü cemaatin Azmi Ofluoğlu’nu iflas kurtardığı ve okula da Ekrem Çalkılıç’ın atanmasıyla cemaatin hakimiyeti altına aldığıdır. Okulu yöneten ve akademik kadroyu belirleyen rektörden çok, mütevelli heyeti adına Ekrem Çalkılıç oluyor. Ekrem Çalkılıç, son olarak ticaret mantığı ile yönettiği okulda, hukuksuz bir şekilde 3’ü dekan 17 öğretim görevlisinin işine son verdi. Atılan öğretim görevlileri demokrat hocalar. Açıkcası okulu akademik olarak muhafazakarlaştırmaya çalışıyorlar. Atılan öğretim görevlileri okulu mahkemeye vermiş durumda. Bu nedenle 1930 öğrenciden 1040’ı şikayet dilekçesi yazdı. Bu gerçeğe dayanarak, durumun ciddiyeti hakkında bizlere hak verebilirsiniz.

YÖK’ün soruşturma için geldiği gün, (11.10.2012) son yaşanan olayda, sabah 09.00’daki dersini yapmak üzere okula gelen öğretim görevlisi Selahattin Nizam, 10.30 sularında güvenlik görevlilerince okuldan çıkarıldı ve okula alınmadı. Yine aynı gün öğretim görevlisi Nesrin Hanım, güvenlik görevlilerince okuldan yaka paça dışarı atıldı. Daha önce de bu şekilde okuldan atılan birçok akademisyen ve araştırma görevlisi güvenlik görevlileri tarafından okula alınmamıştı.

Okulda eğitim için gerekli bir çok fiziksel yetersizlik devam ederken okul yönetimi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın okula gelişi öncesi büstünü birkaç günde okul girişine yerleştirildi.
Okulda öğrenciden çok müşteri olarak görülüyoruz. Bu konuda sesimizi duyurursanız ve destek olursanız seviniriz.

Yeni Yüzyıl Üniversitesi öğrencileri

soL - Haber




➽ Paylaş: