Zonguldak’lılar Atatürk’e yürüdü

Zonguldak’ta, ’Bölücü anayasaya karşı millet ve egemenlik yürüyüşü’düzenlendi. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte ’Türkiye’yi böldürmeyeceğiz’ ’Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ’Ya istiklal ya ölüm, tam bağımsız Türkiye’ sloganları atıldı...


Zonguldak’ta halk Atatürk’e yürüdü



Zonguldak’ta, CHP, İşçi Partisi, Türkiye Gençlik Birliği ve Atatürkçü Düşünce Derneği işbirliğinde, ’Bölücü anayasaya karşı millet ve egemenlik yürüyüşü’düzenlendi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenlenen yürüyüşe binlerce kişi katıldı.

 Yürüyüşe, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk de katıldı. Bülent Ecevit Üniversitesi önünde toplanan kalabalığın önünde CHP İl Başkanı Halil Furat ile yer alan Milletvekili Köktürk, ’Türkiye’yi böldürmeyeceğiz’ yazılı pankartı taşıdı. Kalabalık, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle Milli Egemenlik Caddesi’ni takiben şehir merkezine doğru yürüdü.

 Kalabalık, ’Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ’Ya istiklal ya ölüm, tam bağımsız Türkiye’ sloganlarıyla kentin en işlek caddesi Gazipaşa’dan geçip valilik önüne geldi. Valilik önündeki merdivenlerde barikat kuran polis ekipleri, kalabalığın Atatürk Anıtı’na geçmesini engellemek istedi. Ancak yürümeye devam eden kalabalık, polislerin arasından geçip Atatürk Anıtı’nın etrafında toplandı. Burada da bir süre slogan atılırken, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Basın açıklamasının okunmasının ardından kalabalık olaysız şekilde dağıldı.

Yeniçağ
➽ Paylaş: