CHP ve BDP'den Tayyip'e hayat öpücüğü

CHP Öcalan’la açılım sürecine "Kalıcı Barış İstiyoruz" başlığıyla bir imza metni hazırlayarak destek verdi. CHP’deki liberal kanadın hazırladığı bildiri de, “Kürt sorununun artık tüm boyutları ile demokratik ve sivil bir şekilde tartışılmasının önünü açmıştır” ifadesi yer aldı... 

CHP ve BDP'den Erdoğan'a hayat öpücüğü; 

Ortak açılım bildirisi yayınlandı


Açılım süreciyle CHP’deki liberal kanat atağa geçti. Liberal kanat "Kalıcı Barış İstiyoruz" başlıklı bir bildiri yayımladı. Bildiriye çok sayıda BDP milletvekili de imza attı. Bildiride CHP Bilim Yönetim ve Kültür Platformu Danışmanı Mehmet Karlı tarafından hazırlandı.

İlan edilen çatışmasızlık kararı ve silahların bırakılması niyeti Kürt sorununun artık tüm boyutları ile demokratik ve sivil bir şekilde tartışılmasının önünü açmıştır. Türkiye’de yaşayan Kürtlerin kendilerini tam anlamıyla eşit yurttaş olarak hissetmelerini sağlayacak ve üzerinde geniş bir uzlaşma sağlanabilecek birçok anayasal adım bulunmaktadır.

111 imzalı bildirinin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu bilgisinde hazırlandığı belirtildi. Bildiriye CHP içindeki liberal kanattan 30 kadar vekil imza koydu. Sezgin Tanrıkulu, Hüseyin Aygün, Veli Ağbaba, Binnaz Toprak, Alaattin Yüksel, Melda Onur, Aykan Erdemir, Rıza Türmen, İlhan Cihaner, imzacı vekiller arasında yer aldı.

CHP son yaptığı parti meclisinden sonra kürt sorunuyla ilgili “Demokrasi Manifestosu” açıklanacağı ilan edilmişti. Henüz bu ilan edilmeden “Kalıcı Barış İstiyoruz” başlığıyla CHP içerisindeki liberal kanat açılım atağı yaptı.

Bildiride  terörle mücadele yasasının kaldırılması ve Türkçe dışındaki dillerde siyaset yapılabilmesinin önünün açılması gibi talepler de yer aldı.


Ulusal

➽ Paylaş: