Gelibolu cayır cayır yanıyor!

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'ne 20 kilometre uzaklıktaki Ilgar Deresi yakınlarında bulunan ormanlık alanda yangın başladı. Şiddetli rüzgar nedeniyle yayılan alevlerin oluşturduğu duman kent merkezine kadar ulaştı...



Gelibolu yanıyor!



Gelibolu İlçesi Ilgar Deresi yakınlarındaki ormanlık alanda bugün saat 12.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın başladı.

Şiddetli rüzgarın da etkili olduğu bölgede yangın hızla yayıldı. Yangında oluşan yoğun duman, rüzgar nedeniyle kent merkezine kadar ulaştı. Gelibolu Tarihi Milli Park sınırına yakın bir alanda başlayan yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor.


Yangına Tekirdağ, Edirne, Keşan’ın da aralarında bulunduğu çevre il ve ilçelerden çok sayıda arazöz ile belediyelere bağlı itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

Takviye güçler de bölgeye gönderiliyor. Ayrıca yine çevre il ve ilçelerde konuşlu 6 helikopter ile bir amfibi uçak bölgeye sevk edildi. Havadan ve karadan yoğun bir çalışma yapılmasına rağmen, adeta mermi gibi patlayan kozalaklar yangın alanının genişlemesine neden oluyor. İlk başladığı sırada ters yönde ilerleyen yangın, rüzgarın yön değiştirmesi nedeniyle Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park’a doğru ilerlemeye başladı. Kuvvetli rüzgar söndürme çalışmalarını da olumsuz yönde etkiliyor.


Çanakkale Valisi Ahmet Çınar,  yangın söndürme çalışmasının hem havadan hem de karadan sürdüğünü söyledi. Yangının çıkış sebebinin belli olmadığını aktaran Çınar, "Belediyelerden de destek istedik. Arkadaşlarımız müdahale ediyor. Rüzgar olumsuz etkiyor. Konu ile ilgili de bakanlığın haberi var. Arkadaşlar çalışıyorlar, inşallah en kısa zamanda söndürülür diye düşünüyorum" dedi.

Yangının şehitliklerin de bulunduğu Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park'a sıçrayıp sıçramayacağı yönündeki soru üzerine Çınar, "Gidişat, müdahalenin şekli, rüzgarın gücü bunlar belirleyici etken olacaktır. Dileğimiz en kısa zamanda en az zararla yangının söndürülmesi" diye konuştu.

Bölgede yangın devam ediyor, çıkan dumanın yüksekliği, yangının büyüklüğünü de ortaya koyuyor.
➽ Paylaş: