Tasavvuf maskesiyle Tarikatçı

TRT 1'de katıldığı sahur programında, hamile kadınların sokağa çıkmasını "ahlak dışı" olarak nitelendiren avukat Ömer Tuğrul İnançer'in, Cerrahi tarikatının şeyhi olduğu ortaya çıktı...

Ömer Tuğrul İnançer, Cerrahi Tarikatının şeyhi!



Hamile kadınlarla ilgili sarf ettiği sözlerle gündeme gelen avukat Ömer Tuğrul İnançer'in özellikle üniversite hocaları, ünlü sanatçılar ve entelektüel kişilerin üyesi olduğu Cerrahi Tarikatı'nın şeyhi olduğu öğrenildi. 

İstanbul Karagümrük'te bulunan Cerrahi Tekkesi'nde toplanan cemaatin zikirlerini yönettiği iddia edilen İnançer'in, tekke de ünlü isimleri tarikata üye yapmak için konserler organize ettiği de öne sürüldü.

TASAVVUF İLE TARİKAT PROPAGANDASI

Cerrahi tarikatının postnişi İnançer'in yönettiği zikirlerde, bazı halkalarda tasavvuf müziği icra edilirken, genç Cerrahiler Kur'an talimi yapıyor. Sanatçı Ahmet Özhan'ın da zaman zaman katıldığı zikirlerde, kadınlar üst katta, erkekler alt katta oluyor. İnançer'in ve Cerrahi tarikatının zikirlerini, birçok ülkeden gelen oryantalistler de yakından takip ediyor. Edinilen bilgiye göre tarikatın Amerika başta olmak üzere Kanada, Avusturalya ve Meksika gibi ülkelerde 25 bine yakın, Türkiye'de ise 5 bin üyesi bulunuyor.

AKP DESTEĞİNİ ESİRGEMİYOR


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın kültür-sanat faaliyetleri bünyesinde tasavvuf sohbetleri de yapan İnançer'in, AKP'li ilçe belediyelerden de sık sık davetler alarak tasavvuf sohbetleri gerçekleştirdiği öğrenildi. Bazı üniversitelerin de çeşitli etkinliklerine davet edilen İnançer, kitap fuarları ve organizasyonlarda baş tacı olarak ağırlanıyor.

NE DEMİŞTİ?

TRT'de yayınlanan “Ramazan sevinci” isimli iftar programına konuk olarak katılan Ömer Tuğrul İnançer'in, “Hamileliği davul çalarak ilan etmek bizim terbiyemize aykırıdır. Böyle karınla sokakta gezilmez. Her şeyden önce estetik değildir. 7-8 aydan sonra anne adayı biraz hava almak için beyinin otomobiline biner, biraz dolaşır. Sonra akşam üstü çıkarlar. Şimdi ise maşallah, kanatlısı kanatsızı televizyonlarda uçuşuyor. Ayıptır ayıp” demişti.


İnançer’in “Bunun adı realizm değildir. Bunun adı terbiyesizliktir" sözleri tepkiye neden olmuştu. Özellikle AKP ile ortaklaşa birçok organizasyon gerçekleştiren Cerrahi tarikatı şeyhi İnançer, 2012 yılında siyasi parti liderlerinin de katıldığı Şeb-i Arus törenlerinde de “Siyasi parti puttur” diye konuşmuştu.


Yurt
➽ Paylaş: