Tayyip markete sığındı

Soma’daki facia sonrası ilçeye giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, halkın tepkisine maruz kaldı. Basın açıklamasının ardından bir grup vatandaş tarafından protesto edildi... 
 
TAYYİP ERDOĞAN SÜPERMARKETE SIĞINDI
 

Tayyip Erdoğan, Soma'da halkın tepkisine maruz kalınca markete sığınmak zorunda kaldı...

Kalabalığın arasında kalan Erdoğan bir markete sığınarak kurtuldu. Erdoğan , Soma’daki maden faciasının ardından bugün ilçeye giderek incelemelerde bulundu. Erdoğan burada bir basın açıklaması yaparak olay hakkında bilgi verdi. Basın açıklaması sonrası Erdoğan Soma Belediyesi çıkışında, kendisini bekleyen vatandaşlara seslendi. Yaklaşık 100 metre uzakta bir gencin protesto sloganları attığı duyuldu.

Başbakan’ın korumaları bu gence müdahale edip gözaltına aldı. Bunu gören başka bir genç de polislere tepki gösterince, belediyeye yaklaşık 200 metre uzaklıktaki grup da protestolara katıldı. 

Polisin sert tepkisine bazı vatandaşlar da tepki gösterince, olayın boyutu büyüdü. Bu sırada konuşmasını bitirip aracına binen Başbakan Erdoğan protestocuların bulunduğu yerde durup aracından indi. Ancak bu sırada ‘Başbakan istifa’ ve ‘Hükümet istifa’ diye bağıranlar oldu. Bunun üzerine yakın korumalarıyla Özel Harekat polisleri protestoculara ve olayları görüntüleyen gazetecilere müdahale etti. Korumalar bazı gazetecileri tartakladı.

EFKAN ALA’NIN ÜZERİNE YÜRÜDÜLER
Protesto sırsında göstericiler İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya da tepki gösterip üzerine doğru yürüdü.

ERDOĞAN MARKETE SIĞINDI
Protestoların dozu gittikçe yükseldi. Başbakan Erdoğan, protestocularla konuşmak için aracından indikten sonra halkın tepkisi artınca korumalar Erdoğan’ı bir merkete sokarak güvenlik altına almaya çalıştı. Erdoğan markette kısa süre kaldıktan sonra ayrıldı. 
 
 
Erdoğan’ın konuşması sosyal medyada da yoğun tepki çekti 


Erdoğan konuşmasında şunları söylemişti:

“Arkadaşlar yani biz bir defa bu tür ocaklarında, kömür ocaklarında bu olanları, lütfen buralarda bu olaylar hiç olmaz diye yorumlamayalım. Bunlar olağan şeylerdir. Literatürde iş kazası denilen bir olay vardır. Bunun yapısında fıtratında bunlar var. Hiç kaza olmayacak diye bir şey yok. Tabi işin boyutunun bu kadar fazla olması bizi derinden yaralamıştır. Bizi derinden üzmüştür. 

Kontrollerle de burası gerçekten gerek işçi sağlığı gerek işçi güvenliği açısından da iyi noktada kömür ocaklarından birisi olarak değerlendirmesi yapılmış ve nisan-mayısta da çalışmalarına devam etmiştir.”


➽ Paylaş: