Tayyip’in sihirli yüzüğü!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Haluk Koç, TBMM'de basın toplantısı düzenledi...
.
“Bir alyansla yola çıkan dünyanın en zengin siyasetçisi”
















Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı ve mal varlığı ile ilgili konulara değinen Koç, 

“İşte benim bütün servetim bu yüzük. İstanbul'a hizmete hazırım diye yola çıkan Recep Tayyip Erdoğan. Parmağında da yüzük. Bunu bütün milletimin gözünün önüne getirmek istiyorum. Şu anda ise serveti hesaplanamaz durumda. Ne bereketli yüzükmüş bu. 

Nasreddin Hoca'nın bir kazan hikayesi gibi bu yüzük. Paranın haddi hesabı yok. Sıfırlıya sıfırlıya bitmiyor paralar. Bir alyansla yola çıkıp dünyanın en zengin siyasetçisi haline gelen bir kişinin cumhurbaşkanlığı adaylığından bahsediyoruz. 

Duygu sömürüsü bol, inanç sömürüsü bol ama rabbena hep bana. Çalışma sistemi bu. İşe taş kayan oldu mu geçmiş olsun” dedi.

Koç şunları kaydetti:

“Bak Sarkozy'ye. Bir zamanlar kibrinden Fransa titrerdi. Sarkozy'nin kibrini sandığa gömdüler. Akçeli işlere bulaşmaktan, akçeli konularla karşı karşıya. Fransa'da hukuk var, kaçamadı, hesap verme döneminde. 

Sen istediğin kadar salonları doldur, şovunu yap, ağlama takımı tut, hiçbir yere kaçamayacaksın. Bütün bu sorumluluklarının hesabını aynı Sarkozy gibi bağımsız Türk yargısı önünde vereceksin. 

Çankaya kaçış yeri değil, yolsuzlukları, hırsızlıkları kamufle etme, unutturma yeri değil. Sen bu konularla anılan bir Başbakansın.

 
Haluk Koç basın toplantısı düzenledi paylaşan: Cumhuriyet


Devletin gücü arkasında. İş dünyasında ve medyadaki havuzlar destek görevi için hazır durumda. İdari ve yargı bürokrasisi üstlenecekleri rolleri ezberlemiş durumda. Herhangi bir seçime girecek olan en küçük kamu görevlisi dahi görevinden istifa etmek zorundayken yürütmenin başındaki, Başbakanlık görevini yürüten, Cumhurbaşkanı adayı oluyor ve ve bu yürütme gücünü elinde tutarak aklı sıra eşit bir seçime gireceğini iddia ediyor. 

Bu zat, bu görevini sürdürürken adaylık çalışmalarını da eşzamanlı yapacak. Yani devlet imkanları, örtülü ödenek emrinde, uçakları emrinde, polisi, valisi, kaymakamı, devletin organizasyon gücü emrinde. Havuzlar hazır. Kanallar hazır. Böyle bir seçime gidiyoruz. Hani delikanlıydın sen, merttin, racon kesmesini de iyi biliyorsun. Mertsen gel eşit koşullarda seçime gir, gel, korkma. Korkunun ecele faydası yok.”

“Benim bütün servetim bu yüzük, İstanbul'a hizmete hazırım" diyen Başbakan Erdoğan'ın şu anda servetinin hesaplanamaz durumda olduğunu savunan Koç, "Sıfırlaya sıfırlamaya bitmiyor paralar, gemiler, villalar, taşınmazlar. Wikiliks belgelerinde iddia edilen yurtdışındaki hesaplanamaz para... Bir alyanstan yola çıkıp dünyanın en zengin siyasetçisi olan kişinin Cumhurbaşkanlığı adaylığından bahsediyoruz” diye konuştu.


Erdoğan, 1994 yılında yaptığı açıklamada “İşte bütün servetim bu yüzük” demişti.

➽ Paylaş: