İşte ‘CEMAAT’in TSK yapılanması

Genelkurmay Başkanlığı, “Paralel yapı ile kararlılıkla mücadele” vurgusu yaptığı açıklamanın ardından, Askeri Yargıtay'da kümelenen cemaatçiler de açığa çıktı. Üst düzey bir askeri yargıtay üyesi savcılığa başvurdu, isim isim ve olay olay yapılanmayı anlattı... 

İşte F-Tipi'nin TSK yapılanması
F tipi örgütün Askeri Yargıtay'daki etkin elemanları isim isim ve eylemleriyle deşifre oldu... 
 .
Askeri Yargıtay'a sızan üst rütbeli ismiler, Ankara savcılığının yürüttüğü F tipi örgüt soruşturmasına girdi. İsimlerini veren de yine üst düzey bir Askeri Yargıtay Üyesi. Cemaatçilerin ulaştığı nokta ise korkutucu!

Askeri Yargıtay üyesi, şu anki Genelkurmay Adli Müşaviri Muharrem Köse'nin cemaatçi olduğunu anlattı. Köse'nin F-tipi örgütün Askeri Yargı sorumlusu olduğunu belirtti.  
 
Soruşturma dosyasına girdiği iddia edilen diğer isimler ise şöyle: 


-Rütbe           -İsim                 - Görev

Tuğamiral Ahmet Zeki Liman - Askeri Yargıtay Başkanı
Albay Zafer Yağlıoğlu - 

Albay Özcan Ersayın, 

Albay Aslan Duru, 

Albay Yavuz Sayalgı, 

Albay Haluk Zeybel, 

Albay Hakan Ata, 

Albay Semih Palavaroğlu, 

Albay Şeref Ayyıldız, 

Albay Yusuf Tamer Çetin, 

Albay Mehmet Alıcıoğlu

Listenin ilk sırasında yer alan Ahmet Zeki Liman Askeri Yargıtay Başkanı. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer döneminde 3 kez veto yiyen Liman, Abdullah Gül döneminde Askeri Yargıtay Başkanlığı'na getirildi.

Turgay Öztoprak ismi de uzun süredir tartışma konusuydu. Öztoprak'ın Askeri Yargıtay üyelerine Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok davasında aleyhte oy kullanmaları için şantaj yaptığı iddia ediliyordu.
 Ulusal
➽ Paylaş: