Vergiden muaf Malta bayraklı ‘GEMİCİK!’

Bilal Erdoğan'ın Türk tersanelerinde yapılan 10 gemiciğinden denize indirilen ikincisi Malta bayrağı taşıyacak, devlete tek kuruş vergi ödemeyecek...

Malta bayrağıyla vergiyi de sıfırladılar
Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Necmettin Bilal Erdoğan, kardeşi Mustafa Erdoğan ve eniştesi Ziya İlgen'in ortak olduğu BMZ Group Denizcilik Şirketine inşa edilen M/T BEGIM ASLANOVA isimli nehir tankeri denize indirildi. Türk tersanelerinde yapılan tanker Malta bayrağı taşıyacak. Türkiye'ye tek kuruş vergi vermeyecek...

180 milyon dolara Yardımcı Tersanesi ve Türkter Tersanesi'ne sipariş edilen toplam 10 adetlik Armada Sınıfı PROJECT RST22M dizaynı nehir tankerlerinden ikinci olan M/T BEGIM ASLANOVA, 140 metre boyunda, 17 metre genişliğinde ve 7 bin 150 DWT taşıma kapasitesine sahip.


Gemi "Malta" bayrağı taşıyacak. Hiçbir şekilde Türkiye'ye vergi vermeyecek. Sigorta yaptırmayacak. Personeli için Türk devletine sigorta primi, ve dahası, Erdoğan ailesi gemilerinin kazancı için tek kuruş gelir vergisi ödemeyecek. Tüm vergilerden ve denetimden kaçmış olacak.

AKP HÜKÜMETİ: YABANCI BAYRAK 
TAŞIYANLARDA İYİ NİYET GÖRMÜYORUZ

Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde hükümet tekne ve gemilerin Türk bayrağına geçmesi için kanun çıkarmıştı. Dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Türk bayrağı uyarısı yapmış, “Türk bayrağına geçmeyenler ısrar ederlerse biz burada iyi niyet görmüyoruz, Denizcilik Müsteşarlığımız bu konuda çalışıyor" demişti.

➽ Paylaş: