Ahmet Hoca Mardin’den üfürürken...

Bu da PKK’nın master planı!..

Ahmet TAKAN
Şehitler verirken, Bakanlar(!) Mardin’de türkü söylerken;
“Başbakan” Ahmet Davutoğlu’nun Türk Devletini -revize edilen- yıkım planını öğrendik!..

ABD Başkan Yardımcısı Biden’in verdiği talimatlarla örtülü çalışmalara devam edilirken bu sefer algı operasyonu iyice basitleştirildi.

Çözüm ortağı Kandil/PKK’da boş durur mu?.. Katil sürüsünün de “master planını” Ankara’ya son gelen güvenlik ve istihbarat raporlarından öğrendik.

Türk güvenlik güçleri, Cizre, Silopi ve Sur’daki başarılı operasyonlara canla başla devam ederken terör örgütü yeni bir taktik plan hayata geçirmeye çalışıyor. 

Raporlara göre; bu ilçelerde, güvenlik güçlerine ağır zayiatlar verdirme ve hendek kazma/özerk alanlar oluşturma çalışmalarını diğer bölge illerine yayma çalışmalarına başlanacak.Telsizden örgüt mensuplarına, zırhlı araçları eritebilecek patlayıcıların yerleştirilerek güvenlik güçlerine ağır zayiatlar verilmesi talimatı aktarıldı.Talimatta ayrıca PKK’lılara, mahallelerden çekildiği izlenimi vererek güvenlik güçlerini örgütün kontrolündeki mahallelere çekmeleri ve sonrasında ağır zayiatlar verecek saldırılar yapılması emredildi.

Özerklik çalışmalarını diğer illere yayma girişimleri:
Bu kapsamda YDG-H mensuplarının Batman, Ağrı, Siirt ve Mardin/Kızıltepe’de mahallelerde hendek kazmaya başladığı yönünde bilgiler Ankara’ya rapor edildi..Söz konusu yerlerde YDG-H mensuplarına ve belediye işçilerine “özerklik ” eğitimlerinin verildiği kaydedildi. Terör örgütü, Batman, Ağrı, Siirt ve Kızıltepe’ye, Cizre ve Silopi sokaklarında olduğu gibi ağır silahlar kurmak için çok sayıda Doçka ve Biksi marka ağır silahlar ve keskin nişancı silahları aktardı. Örgüt mensupları, hendekleri kazdıktan sonra barikatlar oluşturma, Doçka ve Biksi marka ağır silahları ve keskin nişancı silahları barikatlara yerleştirmeyi planlıyor.

Bahar aylarında kırsal destekli kalkışma hazırlığı:
Ankara’daki istihbarat raporlarına göre; yurt içi kırsalında yaklaşık 3 bin örgüt mensubu bulunuyor. Yurt içinde şehir merkezlerinde yaklaşık 5 bin örgüt mensubu mevcut. 

Anlayacağınız!..

Ahmet Hoca Mardin’den üfürürken sadece ülkemiz sınırları içinde 8 bin civarında katil cirit atıyor. Söz konusu raporlarda; terör örgütünün özerklik ve hendek girişimlerini yaymaya çalıştığı Batman kırsalında 80, Ağrı kırsalında 120 ve Siirt kırsalında 230 çok iyi eğitilmiş örgüt mensubu bulunduğu ifade ediliyor. Bölücü terör örgütü, bahar aylarında kırsaldaki örgüt mensuplarının desteğiyle birlikte Batman, Ağrı ve Siirt illerinde kalkışma girişiminde bulunmayı planlıyor. Böylece, örgütün, Cizre, Silopi ve Sur’da başarısız olduğu kalkışma girişimini Batman, Ağrı ve Siirt’te başarıya ulaştırarak tabanındaki moral bozukluğunu gidermeyi planladığı belirtiliyor.

Cizre, Silopi ve Sur’da keskin nişancı PKK’lıların kaçtığı , güvenlik güçlerinin birçok örgüt mensubunu etkisiz hale getirirken keskin nişancı PKK’lıların tespit edilemeyip etkisiz hale getirilemedikleri de verilen bilgiler arasında..

Keskin nişancı PKK’lıların Irak’ın kuzeyinde diğer örgüt mensuplarından farklı eğitim aldıkları, bu özel eğitimde iyi kamufle olma, atış yerini belli etmeme ve gerektiğinde halka karışma eğitimleri aldıkları biliniyor. 
Keskin nişancı örgüt mensuplarının yakalanamamasında özel harekattaki keskin nişancı emniyet mensuplarının başka birimlere kaydırılmasının etkili olduğu ifade ediliyor. İyi kamufle olan keskin nişancıların ancak başka bir keskin nişancı tarafından ortaya çıkarılıp etkisiz hale getirilebileceği, tecrübeli özel harekatçı keskin nişancıların farklı branşlara gönderilmesi nedeniyle PKK’lı keskin nişancıların ateş açmayı sürdürdüklerinin altı çiziliyor.
Diyarbakır/Bağlar’a Dikkat
————————————-
Diyarbakır PKK için çok önemli bir merkez; hem Güneydoğu’nun en büyük şehri olması ve PKK tabanının da çok güçlü olması önemli bir gerekçe. Kırsalda da örgüt gücünü kaybetmedi ve merkeze erişim kanalları açık.

Peki,”neden Sur” sorusunun değerlendirmesini tekrar hatırlatalım;
1-Arkası Hevsel Bahçeleri olduğu, eylem öncesi ve sonrası hareket imkanı olduğu için. 2-Sokakların dar olması ve polisin zırhlı araçlarla girememesi. 

3- Çözülme surecinin başından beri buralara örgüt tarafından yığınak yapıldığı için.

4- Evden eve içten geçişin burada daha kolay olduğu için. 

5- İstihbaratın Sur sokaklarına -diğer yerler gibi-hakim olmadığı için 

6-Sur bölgesi şehir savaşını kırsalcı ve YDG-H karışımı ile en iyi şekilde sentezleyeceği yer olduğu için 

7-Sur bölgesinin arka kısımları ekonomik olarak çok düşük seviyede olduğu için. 

8- Kırsaldan destek çok kolay geldiği için 

9-Karşılarında hiçbir şeyi bilmeyen bir istihbarat ve tam eğitim almayan terör polisini fark ettikleri ve bu bölgelerin avantajlarını bilmedikleri için…

Ankara’ya ulaşan son şok raporlarda bölücü terör örgütünün “silah sıkıntısının bulunmadığına ve stoklarının da iyi gözüktüğüne” dikkat çekiliyor.Ve!..
“Diyarbakır/Bağlar’a dikkat” deniyor.
➽ Paylaş: