Amerika, PKK’yı hazırlıyor

Amerika, PKK’nın Suriye uzantısı PYD’yi Cerablus operasyonuna hazırlıyor. Washington, Türkiye’nin "kırmızı çizgi" ilan ettiği Cerablus’a operasyon için 20 askeri danışmanı Ayn el Arap’a gönderdi. Silah ve mühimmat dolu iki kargo uçağının da Ayn el Arap’a sevk edildiği belirtildi...

ABD ve PKK’dan Cerablus hazırlığı


Amerika, PKK’yı Cerablus operasyonuna hazırlıyor. Operasyon için 20 askeri danışmanı Ayn el Arap’a gönderen Amerika, iki kargo uçağı silah ve mühimmatı da bölgeye indirdi...


PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD, bir süre önce Amerikan savaş uçaklarının yardımıyla Fırat nehrini geçmişti. PYD, Tişrin Barajı’nin 9 kilometre kuzeybatısındaki Ebu Kalkal bölgesine ulaşmıştı.

Yerel Koordinasyon Komitesi'nin açıkamasına göre, PYD şimdi de Fırat nehrinin batısındaki Mümbiç kasabasına operasyon hazırlığı yapıyor. PYD liderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri adlı çatı örgüte bağlı 250 kişi Halep’in doğusundaki Sırrin beldesinde konuşlandı.

Bu kapsamda Amerika, 20 askeri danışmanı da Ayn el Arap’a gönderdi. Askerlerin, Fırat nehrinin batısındaki Tişrin Barajı’na sevkedildiği belirtildi.

Amerika PYD’ye silah ve mühimmat takviyesi de yaptı. İki kargo uçağıyla gönderilen silah ve mühimmat Ayn el Arap'a indirildi.
➽ Paylaş: