İsmail Kahraman Kültür Merkezi’ndeki tecavüzlerin üstü örtülüyor!

TBMM Başkanı'nın adını taşıyan Rize'deki İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde cinsel taciz ve tecavüz olayları gerçekleşti. İddialara göre ayniyat saymanı, kurumdaki iki kişiye önce tacizde bulundu, sonra tecavüz etti. Aynı kişi İŞKUR elemanı olan bir kadını da taciz etti. Mağdurlar 2015 yılı Kasım ayı ile 2016 yılı Ocak ayında BİMER’e ihbarda bulundu. Ancak il yöneticileri ile AKP'li vekiller olayın üstünü örtmeye çalıştı...

İsmail Kahraman 

Kültür Merkezi’ndeki 
tecavüzlerin üstü örtülüyor! 

TBMM Başkanı'nın adını taşıyan İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde, iddialara göre taciz ve tecavüz olayları gerçekleşti. Mağdurların şikayetine rağmen olayın üstünün il yöneticileri ve AKP’li vekiller tarafından örtülmeye çalışıldığı iddia ediliyor...

Haberdar.com'da yer alan habere göre, İsmail Kahraman Kültür Merkezi ayniyat saymanı Z.Ş., kurumda bulunan E.S. ve F.K’ye önce tacizde bulundu daha sonra tecavüz etti. Z.Ş. daha sonra iddialara göre İŞKUR elemanı olan 2 çocuk annesi bir kadını da taciz etti.

PERSONEL İSYAN ETTİ İŞE GELMEMEYE BAŞLADI

Tacizlerden bunalan İsmail Kahraman Kültür Merkezi personeli iş yerine gelmemeye başladı. Bunun üzerine kurum müdürü İsmail Hocaoğlu iddialara göre tacizlerden dolayı işe gitmek istemeyen kadınları işten çıkarmakla tehdit etti.

MAĞDUR KADINLAR BİMER’E İHBARDA BULUNDU

Z.Ş.’nin cinsel istismarlarına uğrayan kadınlar, 2015 yılı Kasım ayı ile 2016 yılı Ocak ayında BİMER’e ihbarda bulundu.

RİZE VALİSİ AKP’Lİ MİLLETVEKİLİNE SÖYLEDİ, OLAYIN ÜSTÜNÜ ÖRTME ÇALIŞMALARI BAŞLADI

BİMER ihbarları Rize Valiliği’ne bildirildi. Bunun üzerine taciz ve tecavüz olaylarını Vali Ersin Yazıcı AKP milletvekili Hasan Karal’a anlattı. İddialara göre AKP’li vekil Hasan Karal Rize’de görev yapan yerel bir gazeteciye İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde yaşanan taciz ve tecavüz olaylarının üstünün kapatılması için talimat verdi.

Rize Valisi ve AKP’li vekil yaptıkları değerlendirmede iddia olunduğuna göre, yaşanan taciz ve tecavüz olaylarının üstünün kapatılmasının Rize’nin ve AKP’nin zarar görmemesi için faydalı olacağını belirttiler.

KÜLTÜR MERKEZİ MÜDÜRÜ, MECLİS BAŞKANI’NIN YAKINI

Taciz ve tecavüz olaylarının yaşandığı kurumun müdürü olan İsmail Hocaoğlu’nun TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın yakın arkadaşı olduğu belirtiliyor. İddialara göre Hocaoğlu, Kahraman’la olan bu yakınlığını sık sık dile getiriyor.

MÜDÜR HAKKINDAKİ ŞİKAYET VALİ TARAFINDAN BEKLETİLİYOR İDDİASI

Cinsel istismar olaylarının yaşandığı ve şikayet edilmesine ragmen işlem yapılmayan kültür merkezinin müdürü olan İsmail Hocaoğlu hakkında da BİMER’e şikayette bulunulduğu belirtiliyor.

İddialara göre Hocaoğlu hakkındaki şikayet, Vali Ersin Yazıcı tarafından bekletiliyor.

EMNİYET MÜDÜRÜ VE İSTİHBARAT MÜDÜRÜ DE ÖRTBAS ETMEK İSTİYOR İDDİASI

İsmail Kahraman Kültür Merkezi’ndeki cinsel istismar olaylarının Rize İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı ve İstihbarat Müdürü Şans Gürçam tarafından da üstünün örtülmeye çalışıldığı iddia edildi.

İddialara göre Çakıcı ve Gürçam tacize ve tecavüze uğrayan kadınlar için “Bu kadınlar asla ifade vermemeli” diyerek ilgili personeli uyardı.

soL - Haber
➽ Paylaş: