Ahmet Altan’la Yasemin Çongar’ın CIA’ya haber taşıdığı belgelendi

Cemaat sermayesi ile kurulan Taraf’ta Ahmet Altan’la birikte demokrasi mücadelesi verdiğini iddia eden, gerçekte AKP ve Cemaat muhaliflerine kurulan tertibin medya ayağında yeralan Yasemin Çongar’ın CIA’ya haber taşıdığı belgelendi...

Ahmet Altan’la Taraf’ı
kuran Yasemin Çongar’ın

 CIA’ya çalıştığı belgelendi

Türkiye’nin 15 Temmuz gecesi yaşanan TSK içindeki Fethullahçı yapılanmanın darbe girişiminden çıkartacağı pek çok ders olmakla birlikte, bu derslerden biri ise demokrasi için mücadele eden ‘Cesur gazeteci’ denilerek topluma pazarlanan bazı isimlerin sadece bir gazeteci değil, algı ajanı hatta yabancı ülkelere bilgi sızdıran gönüllü ajanlar olduğunun anlaşılması oldu...

 
Bu isimlerden biri ise Ahmet Altan’la birlikte Cemaat sermayesi ile kurulan Taraf’ta Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk kumpaslarında muhalif aydınlar ile TSK’daki Kemalist-Cumhuriyetçi subayların tasfiye edilmesi ve TSK’nın kurumsal itibarının zedelenmesi operasyonlarında başrol oynayan Yasemin Çongar. 

Eşi de ABD Dışişleri Bakanlığı’nda çalışan şube müdürü düzeyinde bir çalışanı istihbaratçı. Yani ABD Dışişlerindeki CIA yönetici ve elemanlarından biri.

Tablo şöyle; Çongar’ın bir yandan TSK ile ilgili bazı bilgileri ABD Büyükelçiliği’ndeki CIA ajanları ile paylaşırken, öte yandan da çalıştığı gazeteyi finanse edeb Gülen Cemaati ile ilgili kimi sırları da ABD ile paylaştığı anlaşılıyor. yani Çonğan çift taraflı çalışmış. Gerçekte bir operasyon gazetesi olarak kurulan ve dönemin Cemaatçi polis istihbarat birimleriyle ortak çalışan Taraf gazetesini Ahmet Altan ile birlikte yöneten Çonğar, uzun süredir ortalıkta görünmüyor.

Gazeteci Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan “Mahrem” kitabında Yasemin Çongar’ın bu süreçte ABD’li yetkililere TSK ile ilgili bilgileri nasıl taşıdığı Wikileaks sızıntılarındaki belgelere dayandırılarak açık şekilde ortaya kondu.

ABD İstanbul Başkonsolosluğu’na TSK içinde Cemaat örgütlenmesi hakkında bilgi veren Taraf’ın eski Genel Yayın Yönetmeni Yasemin Çongar, Gülenci askerlerin eşlerinin TSK’da gizlenmek için havuz kenarında mayo değil bikini giydiğini söylüyor.

Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan “Mahrem” kitabında söz konusu kriptoya yer verdi.
 abc
➽ Paylaş: