Tanklar harekete geçti.. Sahra hastanesi kuruldu

Suriye'nin Cerablus kentinde IŞİD, YPG ve Özgür Suriye Ordusu arasındaki çatışmalar şiddetlenirken, sınırın Türkiye tarafında ise Gaziantep’in Karkamış ilçesine 10 kilometre uzaklıktaki mahalleye onlarca tank, fırtına obüs, zırhlı personel taşıyıcı ve askeri mühimmat konuşlandırıldı...

Tanklar harekete geçti, AFAD sahra hastanesi kurdu


Sınırdaki hareketlilikten son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Gaziantep'in Karkamış ilçesine bu sabah 2 havan mermisi isabet etti. TSK IŞİD hedeflerini 40 top atışıyla vurdu... 


Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığından gönderilen çok sayıda tank, sıcak bölgeye gönderildi. Suriye’nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden öğle saatlerinde atılan 3 katyuşa roketi Kilis kent merkezine düştü. 

Olayda ölen ve yaralanan olmazken, daha önce 21 kişinin yaşamını yitirdiği Kilis’te vatandaşlar 84 gün aradan sonra yine roketlerin hedefi olunca büyük tedirginlik yaşadı.

Suriye’de IŞİD güçlerinin kontrolünde bulunan Cerablus’tan atılan 2 havan mermisi Gaziantep’in sınırdaki Karkamış ilçesine düştü. Olay sabah saatlerinde meydana geldi. IŞİD tarafından atılan havan mermisi ilçenin Karşıyaka Mahallesi’ndeki bir evin bahçesine düştü ve büyük bir gürültüyle patladı. Şans eseri ölen ve yaralanan kimsenin olmadığı olayın ardından sınırda konuşlu Fırtına obüsleri IŞİD mevzilerini bir süre ateş altına aldı.

Elektrik tellerinin isabet aldığı, can kaybının yaşanmadığı olayın ardından güvenlik güçleri, mahalleyi giriş çıkışları kapattı. İtfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri de bölgeye yönlendirildi.  Belediye hoparlörlerinden vatandaşlara evlerinden çıkmamaları konusunda anons yapıldı. Karkamış Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi ekipleri bölgeyi güvenlik çemberine alarak, çalışma başlattı. 


Can ve mal kaybının yaşanmadığı olay sırasında bazı vatandaşların evlerinden ayrılarak yakınlarının yanına yerleştikleri görüldü. Vatandaşlardan Hacı Kalkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, mahallelerine düşen havan mermisinden korktuklarını belirterek, “Karşıyaka Mahallemize iki bomba düştü, polisimiz hemen önlem aldı, bizim Türk Silahlı Kuvvetleri hemen karşılık verdi.” diye konuştu.


40 TOP ATIŞIYLA KARŞILIK VERİLDİ

IŞİD’in attığı 2 havan mermisine 40 top atışıyla karşılık verildi. Askeri kaynaklar sınır hattında 4 IŞİD mevzisinin vurulduğunu ve atışların devam ettiğini bildirdi. Aynı kaynaklar IŞİD’in havan saldırısında ölen veya yaralanan olmadığını bildirdi. Türk topçu birliği dün de IŞİD mevzilerinin biri öğleden sonra diğeri akşam üzeri olmak üzere iki kez vurmuştu.


TANKLAR KONUŞLANDIRILDI

Bu arada bölgede güvenlik önlemleri artırılırken, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığından gönderilen çok sayıda tank, zırhlı personel taşıyıcı araçlar ile ağır silahlar, önceden belirlenen noktalara konuşlandırıldı. Cerablus'taki hareketliliği yakından takip eden güvenlik güçleri, sınır hattındaki devriye sayısını artırdı.

ROKET MERMİLERİ DÜŞTÜ

Sınırda bu gelişmeler yaşanırken Suriye’nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden saat 11.45 sıralarında ateşlenen 3 katyuşa roketlerden 2’si kentin Mücahitler, 1’i de Helvacıoğlu mahallesine düştü. Patlama ile tedirginlik yaşayan vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekiplerin yaptığı incelemede roketlerin boş araziye düşerek patladığı saptandı.

Patlamanın olduğu bölgelere Emniyet Müdürü Candemir Özdemir ile İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan Şahin de giderek inceleme yaptı.

84 GÜN SONRA YENİDEN

Kilis, 18 Ocak’ta başlayan ve 31 Mayıs gününe kadar sık aralıklarla IŞİD tarafından ateşlenen katyuşa roketatarların hedefi oldu. Kentin tüm mahallelerine düşen roketler nedeniyle 8’i Suriyeli 21 kişi öldü, 87 kişi ise yaralandı.

Roketlerin hedefinde olduğu için büyük tedirginlik yaşayan Kilisliler, bu süreçte evlerini terk ederek çevre il ve ilçelerde ya da roket menzili dışındaki köylere göç etti ve Haziran ayından itibaren sessizliğin hakim olmasıyla kente döndü.

IŞİD militanları son olarak geçen hafta çarşamba günü kontrolü elinde bulundurduğu Kilis’in Elbeyli İlçesi’nin karşısındaki Rai Kasabası’nda muhalifler ile çatışmaları sırasında Türkiye tarafına 4 roket atışı yaptı. Roketler boş araziye düşerken, çatışmalar sırasında sınır hattındaki Rai Kasabası muhaliflerin denetimine girdi ve buradaki IŞİD militanları da geri çekilerek Bab bölgesine gitti.

Kilis, 84 gün aradan sonra yeniden IŞİD’in elindeki katyuşa roketatarların hedefi olurken, halk büyük tedirginlik yaşadı. Patlamalarda kimsenin yaralanmamasını en büyük teselli olarak gördüğünü ifade eden Kilisliler, saldırıların devam etmemesini diledi.

Bu arada bugünkü roket saldırısının ardından sınırda konuşlu birlikler, roketlerin ateşlendiği Bab bölgesindeki IŞİD hedeflerini Fırtına obüsleri ve Sakarya adlı çok namlulu roketatar bataryaları ile ateş altına aldı.



TSK MİSLİYLE KARŞILIK VERDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bu saldırıya misliyle karşılık verdiği bildirildi. Yetkililer TSK'nın düşen roket mermilerine misliyle karşılık verdiğini bildirdi.
➽ Paylaş: