Anıtkabir’e yürüyecekler...

Ankara Valiliği tarafından umuma açık alanlarda toplantı, gösteri ve yürüyüşlere 30 Kasım'a kadar yasak getirildi.Yasağın 29 Ekim ve 10 Kasım'ı da kapsaması tepkilere neden oldu. Geçtiğimiz günlerde, Türkiye Liseliler Birliği öncülüğünde 29 Ekim'de Anıtkabir'e yürüyeceklerini açıklayan demokratik kitle örgütleri basın toplantısı düzenleyerek Anıtkabir'e yürümekte kararlı olduklarını açıkladı... 

Valilik yasağına ilk itiraz geldi:
 Anıtkabir’e yürüyecekler...
Aralarında Cumhuriyet Kadınları Derneği, Türkiye Emekli Subaylar Derneği, Ulusal Eğitim Derneği, Ulusal Kanal Gönüllüleri, Türkiye Sanatçılar Birliği, Eğirdir Komando Asteğmenler Derneği, Vatan Partisi, Türkiye Gençlik Birliği, Türkiye Liseliler Birliği ile terörle mücadele gazilerinin bulunduğu kişi ve kurumlar valiliğin kararını doğru bulmadıklarını söyledi...

Türkiye Liseliler Birliği Genel Başkanı Bora Çelik, 29 Ekim'de Anıtkabir'e yürüyeceklerini belirterek; ''Valiliğin aldığı bu karar doğru değildir ve Türk milletinin kararlılığını coşkusunu heyecanını yansıtmamaktadır. Bu karar PKK’nın Fetö’nün ve üst akıl diye belirtilen ABD emperyalizminin ekmeğine yağ sürmektir. Valilik bu kararını derhal geri çekmelidir. 29 Ekim’de polisimizle askerimizle gencimizle yaşlımızla hep beraber Anıtkabir’e yürüyeceğiz. Hatta Ankara Valimizi de bu kararını geri çekip milletimiz ile birlikte Ata’mıza yürümeye davet ediyoruz.'' dedi.

İşte açıklamanın tam metni:

''Dün yine bu masada 29 Ekim’de Anıtkabir’e yürüyeceğimizi açıklamıştık.

Açıklamamızın hemen ardından Ankara valiliği yol, meydan, cadde, sokak, park gibi umuma açık alanlarda yapılacak her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşleri Olağanüstü Hal Kanununun 11 inci maddesinin verdiği yetkiye istinaden 17 Ekim 2016 tarihinden başlamak üzere 30.11.2016 tarihine kadar yasak olduğunu açıkladı.

Bugün Türkiye hem içeride hem dışarıda bir savaş halindedir. Bir yandan devletin her kademesinde yuvalanan ve vatan bütünlüğümüzü kast eden geleceğimizi çalmaya çalışan FETÖ var. Bir yandan da şehirlerimizde bombalar patlatan, Mehmetçimize kahpece pusular kuran, ABD’nin kara kuvvetim dediği PKK var. Hepsinin amacı vatan bütünlüğümüzü parçalamak ve egemenliğimizi elimizden almaktır.


KORKU İKLİMİ YARATILMAYA ÇALIŞILIYOR

Emperyalizmin bölücü ve yobaz terör örgütleriyle beraber bir korku iklimi yaratmaya çalışıyor. Sokaklara çıkmayan bayramlarını kutlamaktan korkan bir millet yaratmaya çalışıyor.

Tüm bunlara rağmen Türkiye’nin, emperyalizm destekli bölücü teröre karşı yürüttüğü mücadele, içeride ve dışarıda başarılı bir şekilde sürdürülmeye devam ediyor .

Mehmetciğimiz, Türkiye’yi parçalamak isteyenlere karşı, milletimizi birleştiren bir mücadele çizgisini benimseyerek düşmana karşı zaferler kazanıyor.


CUMHURİYET BAYRAMIMIZI COŞKUYLA KUTLAYACAĞIZ

Tıpkı 93 yıl önce olduğu gibi Emperyalizme karşı zaferler kazanıp Cuhmuriyetimizi ilan ettiysek bugün de aynı kararlılıkla aynı heyecanla aynı coşkuyla Cumhuriyetimizi kutlayacağız.

VALİMİZİ DE DAVET EDİYORUZ


Valiliğin aldığı bu karar doğru değildir ve Türk milletinin kararlılığını coşkusunu heyecanını yansıtmamaktadır. Bu karar PKK’nın Fetö’nün ve üst akıl diye belirtilen ABD emperyalizminin ekmeğine yağ sürmektir. Valilik bu kararını derhal geri çekmelidir. 29 Ekim’de polisimizle askerimizle gencimizle yaşlımızla hep beraber Anıtkabir’e yürüyeceğiz. Hatta Ankara Valimizi de bu kararını geri çekip milletimiz ile birlikte Ata’mıza yürümeye davet ediyoruz.

Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün genliğe hitabesinde söylediği gibi.  Birinci vazifemiz olarak, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa edeceğiz. Cumhuriyetin çocukları 29 Ekim’de Anıtkabir’e yürüyecektir.''


➽ Paylaş: