Nerede ‘RANT’ var! AKP anında yatar!

Ferahevler Mahallesi’nde AKP Sarıyer İlçe Başkanlığı’nın tam karşısında bulunan Açı ve İmaj İnşaat’ın proje alanında kalan caminin alanı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde değiştirildi. Asırlık cami yıkılıp bölgedeki tek spor alanına yeni cami yapılacak...

Mevzu ‘RANT’sa gerisi teferruat


Sarıyer Manşet Gazetesi’nin haberine göre: Ferahevler’deki 438 adada inşaat projeleri devam eden muteahitler, yaptıkları dairelerin değerini artırmak için imar planlarında projenin ortasında kalan caminin başka bir yere taşınması için uzun süredir çaba harcıyordu...



İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 14 Ekim tarihinde yapılan toplantısında müteahhitlerin istediği yönde bir karar çıktı. Projenin içindeki cami yıkılacak. Yerine, mahalledeki tek spor alanı dini tesis alanına çevrildi.

Spor alanına şehidin ismi verilmişti

İmar Komisyonu raporunda; 
AKP Sarıyer İlçe Başkanlığı’nın tam karşısında bulunan mevcut caminin yetersiz kaldığı belirtilerek, Sarıyer Belediyesi tarafından yaptırılan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da talimatıyla Şırnak’ta şehit düşen Sarıyerli Üsteğmen Uğur Taşçı’nın adının verildiği park ve spor kompleksinin yeri cami alanına çevrildi. Söz konusu alan ise mahalledeki tek spor alanı olarak biliniyor.

AKP’nin oy çokluğu ile geçti


Raporda; 
Ferahevler Merkez Camiinin yıkılıp yeniden yapılması gerektiği ancak cami alanının yeterli genişlikte olmadığı, mevcut camii yakınında dini tesis alanı tahsil edilmesi talep edildiği belirtildi. Bu talep üzerine; “Sarıyer İlçesi, Ferahevler Mah. 438 ada 9 parsel bitişiğindeki” alanın dini tesis alanına çevrilmesine karar verildi. CHP grubunun karşı çıktığı İmar Komisyonu Raporu, AKP grubunun oy çokluğu ile kabul edildi.

Raporda spor alanı boş arsa olarak belirtildi

Raporda, 
2014 uydu görüntülerine göre söz konusu alanın boş olduğu ifade edildi. Ancak alanda Sarıyer Belediyesi tarafından 2015 yılında futbol ve basketbol sahası, SAGEM binası, yürüyüş parkı, sosyal dinleti alanlarının ve kreşin bulunduğu bir spor kompleksi yapıldı. Bu kararın ardından bu kadar yatırımın yapıldığı tesisin yıkılıp yıkılmayacağı ise merak ediliyor.
➽ Paylaş: