MİT'te Neler Oluyor?.. 5 Ayda 6. MİT'çi Öldü


MİT'TE NE OLUYOR?



Salı günü evinde ölü bulunan Eski MİT'çi Haluk Akter'in, cinayete kurban gittiği anlaşıldı. Olayın ilginç yanı, Akter'in son 5 ayda ölen 6. MİT mensubu olması. Ancak daha da ilginci; Akter 1. MİT raporunu hazırlayan isimleri ortaya çıkaran isim olması.

Eski MİT'çi Haluk Akter'in ölümünün intihar değil, cinayet olduğu belirlendi. Bodrum'daki evinin banyosunda ölü bulunan 63 yaşındaki Akter'in yapılan otopsisinde başında üç kurşun deliğine rastlandı. Kurşunlardan ikisinin Akter'in ensesinden, birinin de şakağından girdiği belirlendi.

Haluk Akter'in cenazesi, emekli olduktan sonra yerleştiği Bodrum'da toprağa verildi. Eski MİT'çi Akter 1977-1990 yılları arasında MİT'te görev aldı. Emekli olduktan sonra Söz Gazetesi ve Nokta Dergisi'nde çalışan Akter 1. MİT raporu olarak bilinen raporun ortaya çıkmasında önemli rol oynadı.

2000'e Doğru Dergisi, 1988'deki "Ses bantlarını açıklıyoruz- MİT raporunu hazırlayanlar" başlıklı haberinde 1. MİT Raporunu hazırlayan isimleri açıkladı. Haberin kaynağı ise eski MİT'çi Haluk Akter'di.

Akter, bir telefon konuşmasında eski bir MİT'çi olan Ferdi Tamer'e raporu hazırlayan isimleri bir bir anlattı. O sırada 2000'e Doğru'nun bürosunda olan Ferdi Tamer ise o konuşmayı kaydetti.

Haberin yayımlanmasının ardından raporu yazan MİT Kontrterör Merkezi Başkanvekili Mehmet Eymür ile birlikte Hiram Abas ve Korkut Eken teşkilattan uzaklaştırıldı.

Raporu yazan isimleri Haluk Akter'den alan Ferdi Tamer de 1990 yılında öldürülmüştü.



Ulusal


*
➽ Paylaş: