Esir askerleri "Muhalifler" kurşuna dizdi!

Batı destekli Suriyeli “muhalif” grupların kan donduran katliamlarına her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor.

"Muhalifler" esir askerleri kurşuna dizdi!



Sunday Times gazetesinde yayınlanan bir fotoğrafta, El kaide bağlantılı İslamcı El Nusra örgütünden bir militan esir aldığı Suriye ordusu askerlerini kurşuna diziyor.

Batı destekli Suriyeli “muhalif” grupların kan donduran katliamlarına her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Sunday Times gazetesinin yayınladığı bir fotoğrafta, El Kaide bağlantılı İslamcı El Nusra Cephesi’nin gerçekleştirdiği katliam gözler önüne seriliyor.


Bir El Nusra üyesi, fotoğraftan anlaşıldığı kadarıyla, esir aldıkları en az on Suriye ordusu askerini kurşuna diziyor. Elleri ve gözleri bağlanarak bir kaldırım kenarına diz çöktürülen esir askerlerin başlarının arkasından tek tek ateş ederek öldürüldüğü anlaşılıyor.

Bununla birlikte, El Nusra Cephesi’nin gerçekleştirdiği tek katliam bu değil. Haziran başında, El Nusra Cephesi, bir petrol fabrikasında çalışan 13 işçiyi kaçırıp sorgulamasının ardından işçileri öldürdüklerini açıklamıştı. Açıklamada "Tanrı Deyr el Zor'da doğunun aslanlarına güç verdi ve güvenlik güçlerinin ve çetelerin köpeklerini cezalandırdık" denilmişti.

Muhaliflerin gerçekleştirdiği başka bir katliam da Ağustos ayında, Halep’in El Bab kasabasında gerçekleşmişti. Kasabayı eline geçirdiğini söyleyen muhalif bir grup, öldürdükleri polis memurlarının cesetlerini postane binasının tepesinden aşağıya atmıştı.
Başka bir örnekte, Özgür Suriye Ordusu üyeleri Halep’te esir aldığı Zeyno Berri ve adamlarını toplu bir şekilde katletmişlerdi. Önce feci bir şekilde dövülüp ardından bir kamyonetin araksında yargılanan askerler, bir duvarın önüne dizilmiş ve 40 saniye boyunca otomatik silahlarla taranmışlardı.
 
soL-Haber

➽ Paylaş: