AKP kadroya karşı çıkıp rotasyonu savundu

Binlerce 4/C’li kadro beklerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı “kadro mali yük getirir” diyerek kadroya karşı çıktı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Maliye’nin buna itiraz edebileceğini söyleyerek, tüm memurların rotasyon kapsamına alınmasında da ısrarcı oldu...

Faruk Çelik kadroya karşı çıktı, rotasyona laf ettirmedi

Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısında sendika yöneticileri ile bir araya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 4/C'lilerin kadroya alınmasına "mali yük getirir" diyerek karşı çıktı, buna karşılık rotasyonda da israrcı oldu.

Binlerce 4/C’li kadro beklerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı “kadro mali yük getirir” diyerek kadroya karşı çıktı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Maliye’nin buna itiraz edebileceğini söyleyerek, tüm memurların rotasyon kapsamına alınmasında da ısrarcı oldu.

Cumhuriyet'in haberine göre, Kamu Personeli Danışma Kurulu, dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik başkanlığında toplandı. Toplantıya, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen’in yanı sıra kamuda yetkili sendikaların genel başkanları da katıldı. 657 sayılı Devlet Memurları Yasası’nda yapılması öngörülen değişikliklerin masaya yatırıldığı toplantı, yaklaşık 4 saat sürdü. 

Bakan Çelik sendikaları dinlemedi
 
Alınan bilgiye göre Bakan Çelik, bütün memurlara “rotasyonda” ısrarcı oldu. Ancak üç konfederasyon da buna karşı çıktı. Konfederasyonlar, rotasyon yerine hangi bölgede gereksinim varsa buraların “cazibe merkezi” haline getirilmesi, fazla maaş gibi teşvik uygulaması sağlanarak bütün memurların istekli çalışmasının yolunun açılmasını istedi. Bakan Çelik, konfederasyon başkanlarına hangi unvanların rotasyon kapsamında olması gerektiğini de sordu. Ancak konfederasyon başkanları bir kez daha rotasyona karşı olduklarını söyledi.

"Grev yasağını kaldırın"
 
Toplantıda üç konfederasyon da 4/B, 4/C statülerinin kaldırılarak bütün memurların kadroya alınmasını istedi. Ancak Çelik, 4/C’lilerin kadroya alınmasının mali yük getireceğini söyleyerek sendikaların bu isteğine karşı çıktı. Sendikalar toplantıda disiplin cezalarının hafifletilmesini, mobingin de ceza kapsamına alınmasını talep etti. Grev hakkının yasak olmaktan çıkarılmasını da isteyen sendikalar, üst düzey görevlere gelecek olan müsteşar ve genel müdürlerin hükümetle gelip hükümetle gitmesinin yanlış olduğunu, bu durumun ‘hükümet memuru’ kavramını doğrucağını ifade ettiler.

➽ Paylaş: