Bilal’in vakfında çocuklara 'sıbyan mektebi' eğitimi

Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu TÜGVA, 4-6 yaş grubu çocuklar için Osmanlı döneminde sıbyan mektebine başlayan çocuklar için düzenlenen “Bedi-i Besmele” töreni yaptı...

Bilal Erdoğan’ın vakfında

 çocuklara 'sıbyan mektebi' eğitimi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu’nda olduğu Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) Manisa Şubesi’nde 4-6 yaş arasındaki çocuklar için bir Osmanlı geleneği olan “Bed-i Besmele” töreni düzenlendi...

‘Okul dönemine hazır olmaları sağlandı’


Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle okullarda “dini ve spor içerikli” yaz okulu çalışmaları yapan vakfın, resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “Çocukların renkli zihin dünyaları için gerçekleştirilen ve eğlendirici etkinliklerle bütünleşen programda, çocukların okul dönemine hazır olmaları sağlandı” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada ayrıca, TÜGVA Manisa İl Etkinlik ve Faaliyet Sorumlusu Selin Akdoğan’ın, “Etkinliğe katılan çocukların mutluluğunu gören ailelerin memnuniyeti bizleri de çok mutlu etti” sözlerine yer verildi.

‘Dini değerlerle kaliteli zaman geçirdiler’


Okullarda stant açarak, “Kuran-ı Kerim öğrenmeyen kalmasın” sloganıyla öğrencileri yaz okullarına davet eden TÜGVA’nın Manisa İl Temsilcisi Mehmet Önal ise etkinlikte yaptığı konuşmada vakfın çocukların dini değerleri öğrenmelerini ve yaz tatilinde “kaliteli zaman” geçirmelerini sağladığını savundu.

Önal, “Etkinliklerimiz yaz sonuna kadar vakıf merkezlerinde devam edecektir” dedi.

Bed-i Besmele nedir?

Osmanlı döneminde, okula başlama çağına gelen (4 yaş, 4 ay, 4 gün) çocuklara yönelik düzenlenen merasime “Bed-i Besmele” adı verilirdi. Okula başlayacak çocukların ailelerinin de katıldığı etkinlikte çocuklara büyüklerin elbiseleri giydirilir, lokma ve şeker dağıtılırdı. “Bed-i Besmele”nin yanı sıra, “Amin Alayı” da denilen törenlerde, Osmanlı’da medrese eğitiminin ilk basamağı olan subyan mekteplerine başlayacak çocuklar ve 4 yaşındaki şehzadeler de katılırdı.
➽ Paylaş: