442 bin TL kârı olan şirketi borsada! Şirketin sahibi Tayyip'in yeğeni

 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeğeninin de ortağı olduğu ikinci şirketin de halka arzına izin verildi. Halka arzına SPK’nın izin verdiği şirket için yapılan değerleme rakamı ise tartışma yarattı. Kârı 442 bin TL olan, öz kaynağı 600 milyon TL olan şirketin değeri 10 milyar TL olarak belirlendi. Şirket, halka arzla yatırımcıdan 1.5 milyar lira toplayacak...

442 bin TL kârı olan şirketi borsaya soktular. Şirketin sahibi Erdoğan'ın yeğeni

 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kardeşi Mustafa Erdoğan'ın oğlu Üsame Erdoğan'ın kurucu ortağı olduğu 1000 Yatırımlar Holding AŞ’den sonra ikinci şirketi için de halka arz izni çıktı. 

Hisseleri borsada işlem görecek ikinci şirket ise scooter kiralama şirketi Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri AŞ. ‘Binbin’ markası ile scooter kiralama işi yapan şirket Eylül 2019’da kuruldu.

thumbs-b-c-c394a0aea7f5be1140bd09923a8c116c.jpg
Üsame Erdoğan'ın geçen yıl yapılan düğününe Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılmıştı.

SPK İZNİ ÇIKTI
Sermaye Piyasası Kurulu, Bin Ulaşım AŞ’nin, 91,85 liradan pay başına halka arzına onay verdi. SPK izni yanı sıra şirket için belirlenen değer ise tartışmalara yol açtı.

gyy3vztwoaacpsu.jpg

Şirketin kârı 442 bin TL olarak kayda girdi.

ÇOK SAYIDA KÜÇÜK YATIRIMCI MAĞDUR
On binlerce küçük yatırımcının ‘keriz silkeleme’ yolu ile dolandırıldığı borsada hissesi işlem görecek olan Bin Ulaşım AŞ’nin 10 milyar TL’lik değerinde olduğu raporlandı.

binbin-kktc-1.png

Scooter kiralama şirketi Binbin 4 yıl önce kuruldu.

KÂRI 442 BİN TL DEĞERİ 10 MİLYAR TL!
Şirket için 10 milyar TL değer biçilmesine karşın finansal tabloları ise dikkat çekici. Şirketin karı 442 bin TL. Öz kaynağı ise 600 milyon TL. Rekabetin yüksek olduğu scooter kiralama sektöründe, Bin Ulaşım AŞ için 10 milyar TL’lik değer belirlenmesi tartışmalara yol açtı.

Halktv

➽ Paylaş:
“AKP zihniyetinin erişim yasağı ile engellediği SivriSinekCaz'a ücretsiz Opera VPN ile kolay ve sorunsuz erişebileceğinizi biliyormusunuz?..”
Okurlara..