Narin cinayetinde yeni gelişme!

Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada dikkat çekici detaylar gün yüzüne çıktı. Savcılık kararıyla birçok kişiye teknik takip ve ortam dinlemesi yapıldı...

Narin cinayetinde yeni gelişme! Aile ortam dinlemesine karşı müzik açarak önlem almaya çalıştı

Diyarbakır Bağlar’a bağlı Tavşantepe Köyü’nde yaşayan 8 yaşındaki Narin’in cesedi, kaybolduktan 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi’nde bulundu. 

Soruşturma çerçevesinde Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, şüphelilere yönelik teknik takip kararı aldı; cep telefonları dinlenirken ortam dinlemesi de yapıldı. Halk TV muhabiri Ferit Demir, şüphelilerin ortam dinlemesine karşı müzik açarak önlem aldığını ortaya çıkardı.

Narin’in kaybolduğu 21 Ağustos’tan sonra, Güran ailesinin birçok üyesi WhatsApp mesajlarını ve telefon görüşme kayıtlarını sildi. Aile, bu tarihten sonra kullandıkları cep telefonlarını da değiştirdi. Jandarma’nın ortam dinlemesi yaptığı bilgisinin sızdırılmasının ardından, aile içinde en az 7 ayrı toplantı yapıldı; bu toplantılarda dışarıya bilgi sızmaması için yüksek sesle müzik açıldı.

Ayrıca, Narin’in katledildiği evdeki birçok örtü, halı ve kıyafet yıkanmış, yıkama işleminin Hediye Güran tarafından organize edildiği belirlendi. Anne Yüksel Güran, çamaşır makinesinin kapasitesinin üzerinde yüklemeden dolayı arızalandıktan sonra, yıkanması gereken örtüleri başka bir eve götürdü. Evin girişindeki geniş ara hol ve Narin’in katledildiği odadaki örtülerin de yıkandığı tespit edildi; yerlerin birçok kez silindiği ve çamaşır suyu kullanıldığı belirtildi.

Aile üyeleri, 21 Ağustos'ta en az iki kez banyo yaptı ve Salim Güran’ın aracı da yıkandı. Narin’in, eve geldikten hemen sonra saat 15.15’te öldürüldüğü belirlendi. Amca Salim Güran, Narin’in cansız bedeninin çıkarılmasından sonra saatlerce telefon görüşmeleri yaptı; bu görüşmelerin çoğunu WhatsApp üzerinden gerçekleştirdiği anlaşıldı.

Güvenlik birimleri, olaydan hemen sonra Salim Güran’ın telaşlı davrandığını öğrendi. Bu durumu uzaktan izleyen köydeki bir kişi, güvenlik birimleriyle iletişime geçti ve gizli tanık statüsüne alındı. Olaydan önceki güvenlik kamera görüntüleri, olay sonrası silinmişti; ancak Jandarma ekipleri bu görüntülere TÜBİTAK aracılığıyla ulaşmayı başardı. Ayrıca, amca Güran’ın okulda güvenlik kamera görüntülerini izlediği ve okulun güvenlik kamerası hard disklerinin incelendiği bildirildi.

➽ Paylaş:
“AKP zihniyetinin erişim yasağı ile engellediği SivriSinekCaz'a ücretsiz Opera VPN ile kolay ve sorunsuz erişebileceğinizi biliyormusunuz?..”
Okurlara..