Tayyip imzalı rant kapısı!

Kazakistan'a hibe edilen Antalya'daki araziye Rixos'un otel yaptığı ortaya çıktı. 

 Erdoğan imzalı rant tasarısı

Türkiye, Kazakistan'a arazi verdi. Başbakan'ın arkadaşı oraya otel yapınca 2 ülke arasında kriz çıktı. Skandal, Erdoğan imzalı özel anlaşmayla çözüldü.
Türkiye'nin Kazakistan'a hibe ettiği Antalya Tekirova'daki arazi uluslararası krize neden oldu. Sebebi ise o araziye Başbakan Erdoğan'ın yakın arkadaşı Fettah Tamince'nin otel yapması. Kriz Başbakan imzalı yeni anlaşmayla çözüldü. 
Sözcü gazetesinden Başka Kaya'nın haberine göre işte skandalın öyküsü:
İLK ANLAŞMA 1993'TE
Kazakistan ve Türkiye arasında 13 Aralık 1993'te, Antalya Kemer'de 67 bin 256 metrekarelik alan Kazakista'na konukevi yapması şartıyla hibe edilere protokol imzalandı. Kazakistan, 49 yıllığına hibe edilen arazide ihaleye çıktı. Başbakan'ın yakın arkadaşı Fettah Tamince oraya kullanım amacının dışında otel yaptı. Rixos, 2005 yılında faaliyete başladı.
10 MİLYON TL BORÇ ÇIKARILDI
Otel 6 yıl sonra fark edildi. Bölge orman arazisi olduğu için; ağaçlandırma ile ilgili vergiler dahil otelin yapımı kullanımından dolayı yaklaşık 10 milyon lira borç çıkarıldı. Rixos muhatap alınmadı. 10 milyon TL Kazakistan Hükümeti'nden talep edildi. Kazakistan ile Türkiye arasında yaşanan kriz, özel yasa ile aşıldı.
AKP GÖZ YUMDU
Erdoğan imzalı yasa ile Rixos konurak uluslararası sözleşmede değişiklik yapıldı. Kazakistan, borca karşılık 7 dönüm Ak-tau, 2 dönüm de Almatı'da arazi vermeyi vaat etti. CHP'li Aytuğ Atıcı, "AKP, 2011'e kadar otelin varlığına göz yumdu" dedi.
ARAZİ KARŞILIĞI...
Skandalı ortaya çıkaran CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, "Devlete oluşan yaklaşık 10 milyon liralık borç, Kazakistan'da konsolosluk yapımı için küçük araziler tahsis edilmesiyle kapatıldı" dedi.
➽ Paylaş: