Cumhuriyet Mitingi Çağrısı


CUMHURİYET MİTİNGLERİ SÜRÜYOR…


28 Nisan 2009 Salı günü yaptığımız basın açıklaması ile bugün içinde bulunduğumuz sosyal, ekonomik ve siyasal durum karşısında, ülkemizin ve ulusumuzun geleceğine yönelik duyduğumuz endişeleri dile getirmiştik. Bu sorumlulukla ülkemizi yönetenleri uyarmayı, demokrasinin bizlere yüklediği bir görev olarak gördüğümüzü açıklamıştık.

Bu amaçla yasal başvuru yaparak, 17 Mayıs 2009 Pazar günü Ankara Tandoğan Meydanı’nda “Cumhuriyet Mitingi” düzenleyeceğimizi duyurmuştuk.

Aşağıda imzası bulunan bizler, bu düşünceler temelinde, “ulusal egemenlik” hak ve sorumluluğumuzla, cumhuriyetimizin demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti niteliğine sahip çıkmayı, yaşamsal bir sorumluluk olarak görmekteyiz. Bu konudaki görüşlerimizi ülkemizi yönetenlere duyurmayı, demokrasinin bizlere yüklediği bir yurttaşlık görevi sayıyoruz.

Bu anlayışla, tüm yurttaşlarımızı 17 Mayıs 2009 Pazar günü, saat 12.00’de Ankara Tandoğan Meydanı’nda düzenlediğimiz Cumhuriyet Mitingi’ne davet ediyoruz.

Mitingimiz, 12.00 -14.00 saatleri arasında planlanmıştır. Hukuk devletine, yargının bağımsızlığına, demokrasiye ve demokratik laik cumhuriyetimize sahip çıkma temelinde gerçekleştireceğimiz mitingimizde, hukuk ve bilim insanlarımızla sanatçılarımız konuşacaklardır. Demokrasi şöleni olarak tanımladığımız mitingimizde şarkılar, türküler söylenecek, şiirler okunacaktır. Miting bitiminde dileyen yurttaşlarımız Anıtkabir’i ziyaret edeceklerdir.

16 Mayıs 2009 Cumartesi günü saat 14.00’de, mitinge destek veren tüm kitle örgütleri ve yurttaşlarımızla birlikte Anıtkabir’de resmi tören düzenlenecektir.

Anayasanın ve ilgili yasaların bizlere verdiği hak ve sorumlulukla tamamen yasal sınırlar içinde düzenlediğimiz Cumhuriyet mitingimize, düzenleyici ve katılımcı konumdaki demokratik kitle örgütlerine ve mitinge katılacak yurttaşlarımıza bazı çevrelerce yöneltilen tüm karalama ve suçlamaların sahipleri hakkında gerekli yasal işlemlere başladığımızı, tüm kamuoyumuzun bilgilerine sunarız.

Cumhuriyet Devrimimiz ve Atatürk İlkeleri doğrultusunda ülkemizin ve ulusumuzun aydınlık geleceğine sahip çıkmaya olan kararlılığımızla Demokratik Kitle Örgütlerini, Sendikaları, Siyasi Partileri, Meslek Odalarını, Üniversitelerimizi ve tüm Yurttaşlarımızı, Sosyal Hukuk Devletimize, Demokratik Laik Cumhuriyetimize, Ulusal Birliğimize ve Tam Bağımsızlığımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Hepimiz MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ ün şu sözünü aklımızdan çıkarmamalıyız: “Asıl önemli olan ve memleketi temelinden yıkan, halkını esir eden, içerdeki cephenin suskunluğudur.”


14.05.2009
Düzenleme Kurulu adına
Suay KARAMAN
ADD Genel Sekreteri
*
➽ Paylaş: