Memurun mutfağındaki Yangını Hükümet körüklüyor.

Açlık sınırında görülen yüzde 9.2'lik artış, memur maaşlarının yüzde 5 ile yüzde 7 arasında erimesine neden oldu. Bu da 344 bin memuru daha açlık sınırının altına itti.




"HÜKÜMETİN ZAMLARI,

344 BİN MEMURU DAHA

AÇLIĞA MAHKUM ETTİ"


Zorunlu tüketim harcamalarındaki artış, memur maaşlarına yapılan zammı geçmesi ile birlikte yılın ilk beş ayında 344 bin memurun daha maaşı açlık sınırının altına düştü.

Bunlarla birlikte açlık sınırının altında maaş alan memur sayısı 1 milyon 37 bin 343'e çıktı. Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi'nin yaptığı araştırmaya göre, yılın ilk beş ayında açlık sınırı yüzde 9.2 artarak 977 YTL'ye ulaştı. Ancak bu dönemde memur maaşlarına yüzde 2.1 ile yüzde 4 arasında artış yapıldı.

Açlık sınırında görülen yüzde 9.2'lik artış, memur maaşlarının yüzde 5 ile yüzde 7 arasında erimesine neden oldu. Bu da 344 bin memuru daha açlık sınırının altına itti.

MEMURLARIN YÜZDE 42.5'İ AÇLIK SINIRININ ALTINDA MAAŞ ALIYOR

693 bin memur 2007 yılı sonunda 895 YTL olan açlık sınırının altında maaş alıyordu. 2007 yılının Aralık ayında memurların yüzde 28.4'ü açlık sınırının altında maaş alırken, bu oran 2008 yılının Mayıs ayında yüzde 42.5'e çıktı. Toplamda 1 milyon 37 bin 343 memurun açlık sınırının altında maaş aldığı tespit edildi.

MEMURUN MUTFAĞINDAKİ YANGIN

Daha önce açlık ile yoksulluk sınırı arasında maaş alan 1 milyon 610 bin 934 memur sayısı ise bu dönemde açlık sınırının altına düşenler nedeniyle 1 milyon 386 bin 380'e geriledi. Araştırmaya göre refah ücreti düzeyinde maaş alan memur sayısı yalnızca 17 bin 86'da kaldı. Refah ücreti seviyesinde maaş alan memurların oranı yüzde 0.72 olarak belirlendi. Açıklamada, memurun mutfağında yangın çıktığı belirtilerek, kamuda devletin asli ve sürekli görevlerini yerine getiren personelin neredeyse yarısının açlık sınırının altına düştüğüne dikkat çekildi. Gıda fiyatları başta olmak üzere, zorunlu harcama kalemlerinde görülen artışların, memurları açlığa mahkum ettiği kaydedilen açıklamada, hükümetin bir an önce memurlara Ocak ayından itibaren enflasyon farkı ödeyerek, "memurun mutfağında çıkan yangını söndürmesi" istendi.
*
➽ Paylaş:
“AKP zihniyetinin erişim yasağı ile engellediği SivriSinekCaz'a ücretsiz Opera VPN ile kolay ve sorunsuz erişebileceğinizi biliyormusunuz?..”
Okurlara..