O Hakimden suç duyurusu

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz'ın avukatı Baykal Doğan, Kaçmaz hakkında yürütülen soruşturma sırasındaki tüm usule aykırılıklar nedeniyle, Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı ve soruşturmacı müfettişler hakkında gereğinin yapılması için Yargıtay 1. Başkanlar Kurulu'na suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.



Osman Kaçmaz'dan suç duyurusu




Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz'ın avukatı Baykal Doğan, bürosunda düzenlendiği basın toplantısında, Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın, Osman Kaçmaz hakkında yaptığı basın açıklamasına, ''Cevap vereceğini'' söyledi.

Soruşturmada, Kaçmaz'ın adli ve disiplin suçu işlediğine dair herhangi bir yasal delil elde edilemediğini belirten Doğan, Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın yaptığı açıklamayla kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini savundu.

Doğan, Osman Kaçmaz hakkında başlatılan soruşturmadan haberdar olduktan sonra Teftiş Kurulu Başkanlığına 30 Temmuz 2009'da yazılı başvuru yaparak, bu tarihe kadar yaptıkları soruşturma işlemleri konusunda temin edilen bilgi ve belgeleri talep ettiklerini hatırlattı.

Bu taleplerinin yerine getirilmediğini öne süren Doğan, Kaçmaz hakkında delil toplama işlemlerine de devam edildiğini söyledi.

Kaçmaz'ın telefonlarının, ''Görev suçları'' kapsamında dinlendiğinin Adalet Bakanlığınca açıklandığını anımsatan Doğan,

Devamını okuyun


➽ Paylaş:
“AKP zihniyetinin erişim yasağı ile engellediği SivriSinekCaz'a ücretsiz Opera VPN ile kolay ve sorunsuz erişebileceğinizi biliyormusunuz?..”
Okurlara..