Sanayici, AKP'yi uyardı!


Zammı geri alın, işçiye kıyarız


Elektriğe yapılan yüzde 21’lik zamma sanayiciler tepki göstermeye devam ediyor. Sanayiciler zammın geri alınmaması halinde ya işçi çıkaracak ya da kapılarına kilit vuracak.



"Bu dönemde elektriğe değil zam,

indirim yapmalarını bekliyorduk."



TETAŞ’ın elektrik satış fiyatına yaptığı yüzde 21’lik zamma tepkiler sürüyor. Sanayiciler üretimlerinde önemli bir kalem olan elektrik fiyatının çok yükseldiğini ve zam acilen geri alınmazsa ya işçi çıkarmaya başlayacaklarını ya da kapılarına kilit vuracaklarını söyledi.

Sanayinin birçok alanında önemli bir girdi maliyetini oluşturan elektrik zammı, en çok deri, seramik, tekstil, demir çelik, mermer, plastik ve kimya sanayicilerini vurdu.

Sanayiciler kriz ortamında satış fiyatlarına zam yapamadıkları için bunu maliyete yansıtamadıklarını ve sonunda üretimin durmasına, istihdamın düşmesine sebep olduğunu belirterek, “Bu dönemde elektriğe değil zam, indirim yapmalarını bekliyorduk. Global krizin etkilerini savuşturmak isteyen bütün dünya ekonomilerinde enerji fiyatları düşürülürken bizde anormal derecede artıyor. Bunun sebebini anlamak mümkün değil. Bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde yıllardan beri enerji fiyatının çok fazla oluşu, dış piyasalarda rekabet gücümüzü olumsuz etkilemişti. Böyle sıkınıtılı bir dönemde elektriğe yüksek bir oranda zam yapılmasına çok şaşırdık.”




➽ Paylaş:
“AKP zihniyetinin erişim yasağı ile engellediği SivriSinekCaz'a ücretsiz Opera VPN ile kolay ve sorunsuz erişebileceğinizi biliyormusunuz?..”
Okurlara..