Vali gitti Pisuvarlar geldi!

Dönemin Ordu Valisi Ali Kaban’ın “hijyen ve dinen uygun olmadığı” gerekçesiyle “itikadımıza ters” diyerek kaldırttığı cami tuvaletlerindeki pisuvarlar yeniden işbaşında!


Ordu Valisi gitti pisuvarlar geldi

Eski Ordu Valisi Ali Kaban’ın “hijyen ve dinen uygun olmadığı” gerekçesiyle “itikadımıza ters” diyerek kaldırttığı cami tuvaletlerindeki pisuvarlardan bazıları, Kaban’ın merkeze alınmasının ardından yerine takılmaya başlandı.
Ordu ve ilçelerdeki camilerin tuvaletlerinde bulunan pisuvarların müftülüklere 20 Temmuz’da gönderilen resmi yazıyla kaldırttırılması tepkilere neden olmuştu. Dönemin Valisi Kaban’ın talimatıyla kaldırılan pisuvarlarla ilgili haber, büyük yankı uyandırmıştı.

Toplam altı camiden kaldırılan pisuvarlar 10 gün önce görevden alınan Kaban’ın Ordu’dan ayrılması üzerine yeniden takılmaya başlandı.
Ünye İlçesi Merkez Büyük Cami tuvaletinden sökülen pisuvarlar cumartesi günü tekrar yerine konuldu. Diğer camilerde kaldırılan pisuvarlar ise yerine takılmadı.İl Müftü Vekili Veysel Çakı, yerlerine takılan pisuvarlar hakkında bilgisinin olmadığını belirterek, “Bununla ilgili herhangi bir talimatım veya görüşmem olmadı” dedi.


Milliyet

➽ Paylaş:
“AKP zihniyetinin erişim yasağı ile engellediği SivriSinekCaz'a ücretsiz Opera VPN ile kolay ve sorunsuz erişebileceğinizi biliyormusunuz?..”
Okurlara..