Cemaat, Müteahitlik Yapınca!


CEMAAT, ADALET BAKANLIĞINA



LOJMAN SATMIŞ


Erzincan'daki cemaate yönelik operasyonda telefon dinlemelerine takılan ve hükümete yakınlığıyla bilinen Mehmet Çelik'in bu kez Adalet Bakanlığıyla akçeli bir işi ortaya çıktı: Misstanbul Evlerinin müteahhidi Çelik, Adalet Bakanlığı'na 192 dairelik lojmanları, 40 milyon liraya satmış. Lojman satışını CHP Konya milletvekile Atilla Kart açıkladı.

İşadamı, müteahhit Mehmet Çelik'in, Adalet Bakanlığı'na 192 dairelik lojmanları, 40 milyon liraya sattığı belirlendi. CHP Konya milletvekili Atilla Kart, İstanbul Başakşehir'deki Misstanbul Evleri'nin 192'sini Tek Çelik AŞ'nin sahibi Mehmet Çelik'in Adalet Bakanlığı'na lojman olarak sattığını açıkladı.

CHP Konya milletvekile Atilla Kart, şunları söyledi: "Ortada sadece siyasi-ideolojik bir işbirliği yok. Aynı zamanda ekonomik bir çıkar ilişkisi yapılanması var. Bütün gelişmeleri yönlendiren bir karargah var. O karargah, önemli bilgi ve belgeleri PTT, kargo aracılığıyla ilgili yerlere gönderiyor."

Mehmet Çelik'in marifeti sadece Adalet Bakanlığına lojman satmaktan ibaret değil. CHP Konya milletvekili Kart, geçen Eylül ayındaki yaşanan sel felaketinde lojmanları da su bastığını belirtti ve kuşkularını şöyle dile getirdi: "Konutların ihale ve kabul sürecinde de yasaya uygun yapılmadığı konusunda ciddi kuşkularımız var."

Misstanbul Başakşehir Evleri'nden biri de 2007 yılında Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'e verilmişti. Güler, "TOKİ sayesinde benim de İstanbul'da bir evim oldu" diye açıklama yapmıştı.

Ulusal
*
➽ Paylaş: