Tellerin Kulağı varmış!

Polis, "örgüt adına kullanıldığı şüphesiyle" soruşturmanın şüphelisi de olan isimlere ait telefonların 3 ay süreyle dinlenmesi için Ergenekon savcılarından talepte bulunmuş.


Polis Genelkurmay'ı dinlemek istemiş


Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek tarafından hazırlandığı ileri sürülen "İrtica ile Mücadele Eylem Planı"yla ilgili davanın soruşturma aşamasında polisin Genelkurmay Başkanlığına ait bir telefon ile eski Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Ergin Saygun ve Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Nusret Taşdeler'in kullandığı, eşinin üzerine kayıtlı telefonları dinlemek istediği ortaya çıktı.

İstanbul Valiliği aracılığıyla savcılığa gönderilen dinleme talebinde Genelkurmay Başkanlığı'na ait bir telefon numarası ile 16 isme ait 23 ayrı telefonun takibi için izin istendi. Dinleme talebinde "Gelişen ani olaylar karşısında derhal müdahale edilebilmesi" gerekçe gösterildi.

Telefonlar tespit edildi

İSTEK Vakfı Başkanı Bedrettin Dalan'ın bir numaralı, Albay Çiçek'in 2 numaralı sanık olduğu 7 sanıklı davanın 82 ek delil klasörü arasında çok çarpıcı bir belge yer aldı. "AK Parti ve Gülen'i bitirme planı" olarak da adlandırılan İrtica ile Mücadele Eylem Planı'yla ilgili savcılık, İstanbul Terörle Mücadele ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nden araştırma yapmasını istedi.

e-kolay'dan alınan habere göre polis, araştırma sonucunda ihbar mektubunda adı geçen 16 isme ait 23 ayrı telefon numarası elde etti. Araştırmada 1 Orgeneral Taşdeler'in eşine ait 505 779 nolu telefon ile yine Genelkurmay Başkanlığı Muhabere ve Bilgi Sistemleri Destek Komutanlığının Türk Ocağı Caddesi Balgat Ankara adresine kayıtlı 0530 787.... nolu bir cep telefonu da tespit edildi.

Polis, söz konusu telefonların "örgüt adına kullanıldığı şüphesiyle" soruşturmanın şüphelisi de olan isimlere ait telefonların 3 ay süreyle dinlenmesi için Ergenekon savcılarından talepte bulundu.

Dinlenmesi istenen isimler

Ahmet Hicri Dinçerol, Ergin Saygun, Fehime Süeda Taşdeler, Ziya İlker Göktaş, Fuat Sem, Şükrü Kısadere, Erhan Sakallı, Tülay Bozkurt, Kazım Bozkurt, Mustafa Urhan, Rifat Sülük, Muharrem Mutlu Arıkan, Fatih Karacaer, İsmail Volkan Şahin, Berrin Bal Şahin, Halil İbrahim Turunç.

➽ Paylaş: