Vakit, Hem Tazminat, Hemde Haram Para (!) Ödeyecek


Vakit gazetesi, "Onbaşı bile olamayacakların general olduğu ülke" başlıklı köşe yazısı nedeniyle tazminat ödemeye mahkum oldu.



624 Bin Tl. Tazminat Ödeyecek

VAKİT, TAZMİNATA MAHKUM


312 general, "Onbaşı bile olamayacakların general olduğu ülke" başlıklı köşe yazısı nedeniyle açtıkları davada, Vakit gazetesinden tazminat kazandılar. Gazete, her bir davacı için 2 bin lira olmak üzere toplam 624 bin lira tazminat ödemeye mahkum oldu.

Vakit gazetesi, "Onbaşı bile olamayacakların general olduğu ülke" başlıklı köşe yazısı nedeniyle tazminat ödemeye mahkum oldu. 312 general, Asım Yenihaber imzasıyla yayımlanan köşe yazısında kişilik haklarına saldırıda bulunulduğunu belirtmişti.


Davayı açan isimler arasında Eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan da bulunuyordu.


Ankara 20. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, davacı generallerin avukatı Bilgin Yazıcıoğlu ile davalı Nuri Aykon'un avukatı Hacı Ali Özhan da katıldı.
Avukat Özhan dava konusu yazının, bir eleştiri yazısı olduğunu, hakaret kabul edilse bile Aytaç Yalman ve Çetin Doğan ile ilgili bir yazı olduğunu iddia etti.

Diğer generallerin aktif husumet ehliyetlerinin bulunmadığını da öne süren Avukat Özhan, davanın reddine karar verilmesini talep etti.
Eski RTÜK üyesi Mehmet Doğan'ın avukatı Eda Değirmenci de, müvekkili Mehmet Doğan yönünden davanın reddine karar verilmesini talep etti. Hakim Adem Albayrak, Mehmet Doğan yönünden pasif husumet yokluğu nedeniyle davanın reddine karar verildiğini açıkladı.

Hakim, diğer davalılar Harun Aksoy ve Nuri Aykon yönünden davanın kabul edildiğini belirtti.
Ankara 20. Asliye Hukuk Mahkemesi, Vakit gazetesini, her bir davacı için 2 bin TL olmak üzere toplam 624 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum etti. Tazminat bedelinin, 25 Ağustos 2003 tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte ödenmesine karar verildi.

➽ Paylaş: