Bunu ancak akı kara, karayı ak gösteren AKP’liler yapabilir!

.
Cumhurbaşkanı’nın çocuğu


Deniz Som

CUMHURBAŞKANI’NIN çocuğu Amerika’da girdiği sınavda öyle başarılı olmuş, öyle başarılı olmuş ki en itibarlı üniversitelerden Harvard’ı kazanmış.

Çocuk, Scholastic Aptitute Test’te bütün soruları çözmüş; 800 üzerinden 800 tam puan almış. Allah anasına babasına bağışlasın da bu sınavda başka öğrenciler ne yapmış? Meğer 10 binden fazla öğrenci 800 üzerinden 800 tam puan almış!

Peki, Cumhurbaşkanı’nın çocuğu Türkiye’deki üniversiteye giriş sınavının ilk aşamasında ne yapmış? İlk 100 bin öğrenci arasına girememiş!

Türkiye’deki sınavda ilk 100 bine giremeyen çocuğu Amerika birincisi ilan etmek “pazarlama başarısı”dır ve bunu ancak akı kara, karayı ak gösteren AKP’liler yapabilir! Cumhurbaşkanı’nı kutlamak gerek! Bu arada çocuğun hakkını da yememek gerek.

Armut dibine düşermiş hesabı çocuğun başarılarını Eray Ergün anımsattı:

Üstün bir zekâya, girişimci bir ruha sahiptir. Örneğin, çok daha küçük yaşta iki hemşerisiyle birlikte şirket kurarak e-ticarete başlamış; bazı büyük alışveriş merkezlerinde haşlanmış mısır ticaretine girmişti. Babasının Suudi Arabistan gezisinde yer almış, Kralın işadamlarına verdiği yemeğe katılarak ‘en genç Türk patron’ unvanını almıştı.


*
➽ Paylaş: