İlk hedefiniz Atatürk’tür, ileri!


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de: “Ne mutlu Türküm diyene lafını her yere yaza yaza ve bunu özellikle hiç olmayacak yerlere yaza yaza, Türkiye aslında ilkel bir hale dönmüştür” demişti.


CHP, İnönü derken sıra şimdi Atatürk’te!..
Sİstematİk bir şekilde körüklenen Atatürk alerjisi, açıkça düşmanlığa dönüştü. Son dönemde CHP ve İnönü’yü hedef alıyor gibi görünenlerin başını çektiği odaklar, Atatürk’ün çizgisi, ilkeleri ve sözlerine saldırmayı adeta görev edindi. İşte gemi azıya alan Atatürk düşmanlarının peş peşe gelen saldırılarından birkaç örnek...

1 Üniversitede böyle ders mi olurmuş!
Malatya İnönü Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik; Türk dili, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük gibi derslerin üniversite öğrencilerine ‘külfet’ geldiğini öne sürerek bu derslerin kaldırılmasını istedi. Çirkin bir bağlantı kuran Çelik, “Bunların yerine teknoloji ve bilimin getirdiği yeni dersler okutulmalı” dedi.

2 Mustafa Kemal ismini önerince sürgün edildiler
MuĞla Yatağan’da bir okula “Atatürk” adını öneren 2 okul müdürüyle 2 şube müdürüne ‘ihtar, kınama ve maaştan kesme’ cezası verildi. Yetmedi, bu 4 eğitimci kasabalara sürgün edildi.

‘3 Taraf’lı yazar bu vecizeden çok rahatsız
Taraf gazetesinin bir yazarı, Atatürk’ün dağlara yazılan “Ne mutlu Türküm diyene” sözünün silinmesinden duyduğu memnuniyeti anlatırken kin kustu: Türkleştirme politikaları sökmedi.

Atatürkcü müdürlere sürgün
Muğla’nın Yatağan ilçesindeki bir okula “Atatürk” isminin verilmesini öneren 2 okul müdürü ile 2 şube müdürü görevlerinden alınarak başka il ve ilçelere atandı. Müdürlere ayrıca maaş kesimi ve kınama cezaları da verildi.


Yeniçağ'da

*
➽ Paylaş:
“AKP zihniyetinin erişim yasağı ile engellediği SivriSinekCaz'a ücretsiz Opera VPN ile kolay ve sorunsuz erişebileceğinizi biliyormusunuz?..”
Okurlara..