Vatandaş, 'YALAN'a yüz vermedi!


FİLMİN YÖNETMENİ: "KAMYONLA PARA KAZANSAK DA

O FİLMİ BURALARDA OYNATMAYIZ" DEDİLER



O FİLME AMBARGO


Said-i Nursi'nin hayatını anlatan Hür Adam filmi İstanbul, Ankara ve İzmir'de toplam 116 salonda gösterime sokulmadı. Filmin yönetmeni, salonları işleten grubun "Kamyonla para kazansak da o filmi buralarda oynatmayız" dediğini açıkladı.

Said-i Nursi filmi İstanbul, Ankara ve İzmir'de toplamda 116 salonda gösterime girmedi.

Filmin yönetmeni Mehmet Tanrısever, 7 Ocak'ta gösterime giren filmin bazı salonlarda gösterilmediğini açıkladı. Tanrısever, sinema salonlarının işleten Mars Entertainment Group için şunları söyledi: "Garanti verdik, çek önerdik. 'Ama kamyonla para kazansak da o filmi buralarda oynatmayız' dediler"

Konuyu filmin gösterilmediği sinema salonlarını işleten Mars Entertaintment Group'un yöneticileri Muzaffer Yıldırım ve Menderes Utku'ya sorduk. Haberimiz yayınlanana kadar bir yanıt gelmedi.

Tanrısever, para sıkıntıları olmadığı halde İstanbul Sarıyer'deki İstinye Park, Levent'teki Kanyon, Kadıköy'deki Tepe Nautilus, Ataşehir'deki Palladium sinemalarında filmi yayınlatmayı başaramadıklarını belirtti.

Ankara'da Çankaya ve Bilkent'teki sinema salonları da, yönetmenin filmin gösterime girmediğini duyurduğu yerlerden.

İzmir de filmin gösterilmediği bir başka yer. İzmir'de Konak, Karşıyaka ve Bornova'daki aynı gruba bağlı sinemalar, salonlarını Said-i Nursi filmine kapadı.

Dipnot Tv'den Lube Ayar'a konuşan Tanrısever, “354 kopyayla çıkmak istiyorduk, buna hazırdık. Ama 237 kopyayla vizyona girdik” dedi.

Filmin dağıtımcısı Özer Film’in sahibi Adnan Özer da, salonların tavrının tamamen ‘hedef kitle’ ile ilgili olduğunu savundu. “Salonların işletmecisi, film bu salonların hedef kitlesine uygun değil, ticari kaygılarla oynatmayı düşünmüyoruz, dedi. Film Levent'teki Kanyon’da yok ama Ümraniye’de, Güngören’de var. Bir önyargı olsa diğer salonlarını bize açmazlardı." dedi.

Peki, film bugüne kadar kaç kişi tarafından izlendi? Haftalardır yoğun reklam kampanyası ve basında yaratılan tartışmalarla gündemde tutulan film ilk üç günde seyirciden beklenen ilgiyi görmedi. Box Office Türkiye'nin rakamlarına göre filmi, gösterime girdikten sonraki ilk üç günde sadece 230 bin kişi izledi.



Ulusal


*
➽ Paylaş: