Mecliste imza skandalı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri, umre için Hicaz’da olan Mustafa Açıkalın’ın önceden attığı imzayla toplantıya çağrıldı!


TBMM’DE SKANDAL -




PLAN ve Bütçe Komisyonu Başkanvekili AKP’li Berber’in toplantıyı açacağı sırada MHP’li Haluk Ayhan, çağrı yazısını göstererek “Yurt dışındaki Mustafa Açıkalın’ın imzasıyla yapılan çağrı geçersizdir” dedi. CHP’li üyelerin de itirazıyla toplantı yarına ertelendi.

Ya hac geçersiz ya da oy...


11 KASIM 2010’da da, AKP’lilerin çoğunun hacda olması nedeniyle uluslararası anlaşmaların onayı zora girince AKP’li Nevzat Pakdil, Hicaz’dakilerin adına oy zarflarını kavasa verirken görüntülenmişti. CHP’li İnce, “Ya hac geçersiz ya oy” yorumunu yapmıştı.

TBMM’de bir skandal daha


CHP’li Gök, Hükümete KHK çıkarma yetkisi veren tasarının görüşüldüğü komisyonu toplantıya
çağıran başkanın umrede bulunduğunu belirterek, ortada bir imza sahtekarlığının olduğunu söyledi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Hükümete Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çıkarma yetkisi veren yasa tasarısının görüşmelerinde “imza” tartışması yaşandı. Komisyon Başkanvekili, AKP Manisa Milletvekili Recai Berber toplantıyı başlatmak üzere yerine geçtiği sırada MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan ayağa kalkıp, elindeki toplantıya çağrı yazısını göstererek, ortada yanlış bir durumun olduğunu söyledi. Ayhan, “Tasarı; 28 Mart’ta Meclise gelmiş, 29 Mart’ta ise Komisyon Başkanı Mustafa Açıkalın bizi toplantıya çağırıyor ama 29 Mart’ta Komisyon Başkanı Türkiye’de değildi. Türkiye’de olmayan bir insan nasıl imza atar. Bu çağrı geçersizdir, toplantıyı başlatamazsınız” dedi. Birleşimi yöneten Başkanvekili Berber, Ayhan ve tepki gösteren diğer muhalefet milletvekillerine, “Siz Başkan ile görüştünüz mü? Size bu imzanın kendisine ait olmadığını mı söyledi” karşılığını verdi.

Muhalafet tepki gösterdi

Berber, imzanın, Açıkalın’a ait olduğunu ifade etti. Ayhan’ın “Yok olan bir evrakın üzerinde konuşamayız” sözlerine Berber, “Yok olduğunu ispat edin. O daveti başkan kendisi yapmıştır” karşılığını verdi. MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal da benzeri itirazlarını dile getirdi. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, “Bu, komisyona saygısızlıktır. Böyle görüşme yapılamaz. Hac’daki milletvekillerinin oy kullanmasıyla bu aynıdır, sahtekarlıktır” diye konuştu. Berber ve AKP’li milletvekilleri, Özyürek’in bu sözlerine tepki gösterdi. MHP Milletvekilleri itirazlarını başkanlık kürsünün önüne gelerek sürdürdü. Bu sırada CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in yanına giderek, “Word dosyasından yapıştırılmış bir imza. Islak imza değil. Komisyon, bu imzayla toplantı yapamaz” dedi.

Gök ve Badak tartıştı

CHP ve MHP’li milletvekillerinin tepkisini sürdürmesi üzerine, Başkanvekili Berber, “toplantının 15 dakika sonra başlayacağını” bildirerek salondan ayrıldı. Bir süre sonra salona gelen CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, toplantını çağrısının, Komisyon Başkanvekili imzasıyla yeniden yapılacağını belirterek, toplantının 2 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirileceğini söyledi. Komisyon salonunda gazetecilere açıklamada bulunan Gök, “Anayasa değişikliği de olmayan imzalarla Meclis Başkanlığına sunuldu, ikinci sahtekarlık girişimi de Plan ve Bütçe Komisyonunda oldu” dedi. “Hukuken yok hükmünde olan evrakla komisyonun toplantıya çağrıldığını” ifade eden Gök, “Umre’de olan Başkan’ın imzası taklit ediliyor veya bilgisayardan yapıştırma imza yapılıyor. Buna tevessül eden komisyonun AKP’li üyelerinin utanması lazım” diye konuştu. Bu sırada toplantı salonunda bulunan AKP Antalya Milletvekili Sadık Badak, “sahtekarlık değil o” diyerek itiraz etti ve Gök’ün yanına geldi. Bu sırada iki milletvekili tartışmaya başladı. Badak, “Suç işliyorsunuz. Ortada kimsenin imzasının taklit edilmesi yok” diye konuştu.

Vekiller hacdayken oy kullanmıştı!


11 Kasım 2010’da da TBMM’de benzer bir skandal yaşanmıştı. Genel Kurul’da bazı uluslararası sözleşmelerin uygun bulunduğuna dair tasarılar görüşülmüştü. Ancak AKP’li vekillerin çoğunun hacda olması nedeniyle sayısı az olunca İçtüzük gereği en az 184 oyla kabul edilmesi gereken sözleşmelerin yasalaşması tehlikeye girmişti. Bunun üzerine Meclis’e getirilen oy zarfları kavas aracılığıyla Başkanlık Divanı’na gönderilmişti. O pusulaların, el altından verilmesi objektiflere yakalanmıştı. Oturumu yöneten AKP’li Başkanvekili Nevzat Pakdil de, kendisine gönderilen pusulalardaki isimlerin salonda olup olmadığını kontrol etmeden oyları geçerli kabul etmişti. CHP’li Muharrem İnce, “Ya hac geçersizdir ya oy. Meclis Başkanı açıklama yapsın. Yeni Diyanet İşleri Başkanı da fetva versin” açıklaması yapmıştı.




Yeniçağ


*
➽ Paylaş: