AKP, Akrabayı Kollama Partisi!

9 Yıllık iktidarları boyunca devletin kadrolarına akrabalarını doldurdular



YANDAŞA ÇALIŞAN AKP




2002 yılında iktidara gelen AKP, adeta yandaşa ve candaşa çalıştı. AKP'lilerin eşi, çocuğu, gelini, damadı, yeğeni devlet kadrolarında kendine yer buldu.

AKP, 2002 Kasım'ında yapılan genel seçimlerle iktidara geldi. AKP, aradan geçen 9 yılda sadece yandaşa değil, 'candaş'a da çalıştı.

AKP'li üst düzey yöneticilerin yakınları kamuda önemli noktalara atandı. Milyonlarca genç üniversite bitirip sınavla bir yere gelmeye çalışırken, AKP'nin önemli isimlerinin yakınları Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Başbakanlık ve bakanlıklarda kadro aldı.. Öyle yetenekli çocukları var ki, üniversite de okurken hatta lise öğrencisi iken 'girişimci' olup şirket kurdular.

İşte SÖZCÜ'nün bir bölümünü tesbit ettiği Akrabayı Kollama Partisi'nin atamalarından örnekler:

ERDOĞAN'IN AKRABALARI DEVLETTE HIZLI YÜKSELDİ

* TEYZE OĞLU: Erdoğan, Başbakan koltuğuna oturduğunda teyze oğlu İbrahim Er, Milli Eğitim'de müfettişti. Memuruyete sınıf öğretmeni olarak başlayan Er, müfettişlikten direkt İlköğretim Genel Müdür Yardımcılığı'na atandı. 4 yıl bu görevi yaptıktan sonra genel müdür oldu. Er, 3 Mart 2001'de Danıştay üyeliğine atandı.

* YEĞENİ: Başbakan Erdoğan'ın yanından hiç ayrılmayan yeğeni Ali Erdoğan... Kadrosu Başbakanlık'ta müşavir. Korumalık yapıyor, Erdoğan nerede sürekli yanında. Polis değil ama polis teçhizatı taşıyor. Kardeşi Ömer Erdoğan ise İstanbul Büyükşehir'de Satın Alma Müdürü.

* GELİN KONTENJANI: Başbakan'ın büyük oğlu Ahmet Burak Erdoğan'ın eşi Sema Ketenci'nin ağabeyi Ahmet Ketenci, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Satış Pazarlama Müdürü olarak görev yapıyor.

ERTUĞRUL GÜNAY EŞİNE TORPİL YAPMADI AMA!..

* KIZI: Kültür Bakanı Ertğrul Günay'ın kızı Pınar, 2005'te devletin Anadolu Ajansı'na muhabir olarak girdi. 2009'da Dış Haberler Müdürü oldu.

* EŞİ:
Gülten Günay, Basın Yayın Enformasyon'da Başhukuk müşaviri'ydi, daha fazla maaş alacağı TBMM Başhukuk müşavirliği'ne getirildi. Günay bu duruma "Bu torpil ve terfi değil" dedi.

CEMİL ÇİÇEK'İN OĞLU VE GELİNİ KAMUDA İŞE BAŞLADI


* OĞLU: Başbakan Yardımcısı Cemil Çicek'in oğlu Çağrı Çiçek, 1999'da TBMM'de işe başladı. Özelliştirme İdaresi'ne geçti. Şimdi ise Sigara Sanayii Yönetim Kurulu üyeliği yapıyor.

* GE
LİNİ: Çağrı Çiçek'in eşi Seda Çiçek Türk Akreditasyon Kurumunda işe başladı.

MEHMET ALİ ŞAHİN İKTİDARDA İŞ-KUR GİBİ ÇALIŞTI

* YAKIN AKRABASI: TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in akrabası Aygün Denli, kasiyerdi. Şimdi TBMM Özel Kalem Müdür Yardımcısı ve Başkan Müşaviri.

* ABLASI: Denli'nin ablası Bilgül Denli, Vakıfbank Avusturya şubesşnde görev yapıyordu. Şahin abla Denli'yi Vakıfbank Genel Müdür Yardımcılığına atadı.

*GELİNİ: Şahin'in oğlu Cem Şahin'in eşi Esra Denli Şahin, TBMM'de Radyoloji Teknisyeni olarak çalışıyor.

* YEĞ
ENİ: Sezai Şahin,İstanbul İl Özel İdare'de şuba müdürü oldu. Dolandırıcılığa adı karıştı. Şahin şikayet etti. 8 yıl hapis istemiyle yargılanırken Şahin şikayetinden vazgeçti.

* AMCA TORUNU: İlyas Akça, market işletirken, Vakıfbank iştiraki Taksim Otelcilik AŞ'de Satın Alma Müdürü yapıldı.

* AĞABEYİ:
İbrahim Şahin, öğretmendi. Şu anda Karabük İl Kültür ve Turizm Müdürü.

BÜLENT ARINÇ'IN YEĞENİ MEZUN OLUR OLMAZ İŞE GİRDİ


* YEĞENİ: Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yeğeni İbrahim Sadri Arınç, 2002'de öğrenciydi. Şimdi Cumhurbaşkanı Danışmanı.

* YEĞENİ: Burcu Arınç'ta TBMM'de işe alındı. Mimar olan Burcu, Milli Saraylar Daire Başkanlığı'nda peyzaj mimarı.

AKP'Lİ SUAT KILIÇ'IN KAYINPEDERİ BAŞBAKANLIK'A ATANDI

* EŞİ: Suat Kılıç'ın başörtülü avukat eşi Melike Kılıç, Ankara Belediyesine bağlı Belso'da Yönetim Kurulu üyesi.

* KAYIN
PEDERİ: Ali Yüksel Milli Görüş hareketinden. İki yıl önce Başbakanlık Müşaviri oldu. Seçimlerde istifa edip AKP'den aday oldu. Listeye giremedi.


ABDULLAH GÜL'ÜN AKRABASI DA KAMUDA İŞE GİRDİ

* YEĞENİ:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yeğeni Halil İbrahim Gül, RTÜK'te kamuoyu, Yayın Araştırmaları ve Ölçme Dairesi Başkanlığı yapıyor.


AKP İKTİDARINDA KADIN VEKİLLERİN EŞLERİ DE UNUTULMADI



* DEVLET BAKANI SELMA ALİYE KAVAF: Eşi Alaeddin Kavaf, TEİAŞ'ta uzmandı. Başbakanlık Danışmanı oldu. Kadın ve Aileden Sorumlu Bakan olan Kavaf, 12 Haziran seçimlerinde AKP listesine giremedi.

* MARDİN MİLLETVEKİLİ GÖNÜL ŞAHKULUBEY:
Eşi Mehmet Şahkulubey, Bayındırlık Bakanlığı müşaviri oldu.

* DEVLET BAKANI GÜLDAL AKŞİT: Eşi Halluk Akşit, TBMM Başmüşaviri.


* ANKARA MİLLETVEKİLİ AŞKIN ASAN: Eşi Habib Asan, Türk Patent Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulunuyor.


* TRABZON MİLLETVEKİLİ SAFİYE SEYMENOĞLU: Eşi Arif Seymenoğlu, Trabzon Çay-kur'da çalışıyordu, Sanayi Bakanlığına Daire Başkanı oldu.

* ERZURUM MİLLETVEKİLİ FAZİLET DAĞCI ÇIĞLIK:
Eşi Muharrem Çığlık, Erdoğan'ın Meclisteki Başdanışmanı oldu.

* ADANA MİLLETVEKİLİ FATOŞ GÜRKAN:
Eşi Erhan Gürkan, Çevre Bakanlığı'na müşavir oldu.

* TOKAT MİLLETVEKİLİ DİLEK YÜKSEL: Eşi Uğur Yüksel, BOTAŞ'da memurdu. Enerji Bakanlığına müşavir oldu.




Sözcü


*
➽ Paylaş: