İş, Oy Avcılığına Gelince...

Ocak ayında Samsun’da 2 buçuk aylık Kübra bebek, besin yetersizliğinden ölmüştü. O dönemde AKP, devlet kurumları ve yandaş medya vasıtasıyla Kübra bebeğin ölümünü “yok saymaya” çalışmıştı. Valilik sanki karın doyuracakmış gibi aileye kömür yardımı yapıldığını belirtip, “Bebeğin beslenme yetersizliğinden öldüğü savı ailenin kendi iddiasıdır” demişti. Emniyet ise bebeğin ölümünün kayıtlara –sonradan çok popüler olacak ifadeyi kullanarak- sehven geçtiğini iddia etmişti.




Kübra bebeğin ölümünü bile malzeme yaptı!



Başbakan Erdoğan, yoksul bir ailenin çocuğu olarak açlıktan ölen Kübra bebeğin ölümünü, “O ilde belediye size aitti” diyerek CHP’nin üzerine yıkmaya kalktı.

Ocak ayında Samsun’da 2 buçuk aylık Kübra bebek, besin yetersizliğinden ölmüştü. Kübra’nın ailesi fakirdi, çocuklarını besleyememişlerdi. Olay, Türkiye’yi kahretmişti. Samsun’da birçok örgüt, halkı bu kadar yoksul düşüren ekonomi politikaları nedeniyle AKP ve sorumluları protesto etmişti.

O dönemde AKP, devlet kurumları ve yandaş medya vasıtasıyla Kübra bebeğin ölümünü “yok saymaya” çalışmıştı. Valilik sanki karın doyuracakmış gibi aileye kömür yardımı yapıldığını belirtip, “Bebeğin beslenme yetersizliğinden öldüğü savı ailenin kendi iddiasıdır” demişti. Emniyet ise bebeğin ölümünün kayıtlara –sonradan çok popüler olacak ifadeyi kullanarak- sehven geçtiğini iddia etmişti.

O günlerde ısrarla “açlıkla alakâsı yok” diye yok saydıkları Kübra bebeğin ölümünü bugün Başbakan Erdoğan, CHP’ye karşı propaganda malzemesi yaptı. Esenyurt’taki mitingte yaptığı konuşmada Erdoğan, “Belediye sizdeydi, niye bir şey yapmadınız” diyerek bebeğin ölümünden CHP’yi sorumlu tuttu.



soL - Haber



*
➽ Paylaş: