İşte AKP, işte 'Adaletsiz Kalkınma'!

Memurlar.net internet sitesi, önemli iddialarda bulundu. Sitenin haberine göre, Kalkınma Bakanlığı, Bakan ve Müsteşarlara lojman yapımı için ihale açtı, Park Oran'da Ankara manzaralı lojmanların bedeli 1,5 milyon TL'ye ulaşıyor!


Kimilerinin 'ölse yunmaya suyu bile yok' ama!..


İşte böyle kalkınıyoruz!


Memurlar.net internet sitesi Kalkınma Bakanlığı ile ilgili önemli bir iddiada bulundu. Sitenin iddiasına göre, Kalkınma Bakanlığı, bakan ve müsteşarlarına, Ankara Oran'da lojman yapımı ve lojmanların tefrişatı (döşeme için gerekli bütün parçalar ve eşyanın tümü) için "Bakanlık Konutunun Projelendirilerek Düzenlenmesi, Tamir-Bakımının Yaptırılması ve Demirbaşlarının Alınması" adıyla bir ihale açtı.

İhalenin tarihi 29.09.2011. Memurlar.net'in haberine göre lojmanların yapımı için konuşulan miktar 1 milyon liradan fazla, tefrişatı için belirtilen meblağ ise 390 bin TL + KDV, yani lojmanların yapımı ve dayanıp döşenmesi için harcanacak tutar 1,5 milyon TL'ye ulaşıyor!

Memurlar.net sitesi iddialarını EPAK'ın (Elektronik Kamu Alımları Platformu)' internet sitesine dayandırıyor.

Kamu Konutları Yönetmeliği'ne göre bakanların ve müsteşarların eşyalı konutta oturma imkanları var, ancak lojmanların yapım ve tefrişatı için dile getirilen tutar ve yıllardır kamu emekçilerinin lojman ve dinlenme tesisleri hakkında AKP kurmaylarınca yürütülen demogoji düşünüldüğünde ortada var olan haktan öte bir durumun olduğu anlaşılıyor. Hali hazırda lojmanları bulunurken, müsteşarlara bedeli 1.5 milyon TL'ye yeni, manzaralı lojmanların yapılıyor olması akıllara soru işaretleri düşürüyor: AKP'li Kalkınma Bakanı'na göre Kamu lojmanları, söz konusu olan yalnızca emekçiler olduğunda mı ülke ekonomisi için "kambur" oluyor?

23 Ekim'de gerçekleşen Van depreminde 33.990 kişi göç etmişti. Göç edenlerden yalnızca 14 bin 778'i kamunun sosyal tesislerinde misafir edilebilmişken, bunun yanı sıra devletin depremden bu yana satın aldığı konteynır sayısı yalnızca 21.000 iken Kalkınma Bakanlığı'nın bakan ve müsteşar için 1,5 milyon liraya manzaralı lojman yaptırması dikkatleri çeken bir başka nokta.

İddialar lojmanla sınırlı değil

Memurlar.net'in Kalkınma Bakanlığı ile ilgili iddiaları lojmanla sınırlı değil. Sitenin, "Milyon dolarlık makam katının ihalesi iş bittikten sonra yapılmış" başlıklı haberi de Kalkınma Bakanlığı ile ilgili bir başka skandala dikkat çekiyor.

Bilindiği gibi DPT (Devlet Planlama Teşkilatı) 8 Haziran 2011 tarihinde Bakanlıkları yeniden düzenleyen Kanun Hükmünde Kararnamelerden biri ile Kalkınma Bakanlığı'na dönüştürülmüştü. Bu durumda DPT binası da Kalkınma Bakanlığı binası olmuş, dolayısıyla binadaki bir katın "bakanlık katı" olarak düzenlenmesi "ihtiyacı" doğmuştu.

Bir firmaya verilen ihaleyle DPT binasındaki tek bir katın bakanlık odası olarak dayanıp döşenmesinin maliyeti ise 2 milyon TL!

Konu daha öncede binada yapılan tadilat işlemleri sırasında kolonların kesildiği iddiasıyla kamuoyuna yansımıştı, ancak Memurlar.net sitesinin haberi ve sonrasında yaşananlar başka bir gerçeğe daha işaret ediyor. Memurlar.net sitesi konuyla ilgili "Kalkınma Bakanı milyon dolarlık makam katı yaptırdı" başlıklı haberini 28 Ekim 2011 tarihinde yapıyor, ancak ihalenin yapıldığı tarih ise 18 Kasım 2011 olarak gözüküyor. Yani Bakan'ın makam katı ihaleden önce dayanıp döşeniyor.

Site bu haberinde de EKAP'ın sitesini işeret ediyor. Belirtilen sitede ihalenin pazarlık usulüyle yapıldığı, ilk ihale tarihinin 18.10.2011 tarihinde açıldığı, ancak ihalenin “Diğer - İhaleye istekli sıfatıyla teklif sunan “Element Mobilya İth.İhr.San.Tic. Ltd. Şti.”nin teklif fiyatının çok yüksek olması, ihaleye katılımın dar olması (tek firma) sebebiyle İdarelerin bu Kanuna göre yapacakları ihalelerde sağlamakla sorumlu oldukları “rekabet” ilkesinin sağlanamadığı anlaşıldığından, 4734 sayılı Kanunun 39’ncu maddesine göre, bütün tekliflerin reddedilerek anılan ihalenin iptaline oy birliği ile karar verilmiştir.” açıklamasıyla iptal edildiği belirtiliyor, fakat 18.11.2011 tarihinde aynı konuda yeni bir ihale açılıyor, dolayısıyla bakanlığın konu ile ilgili açıklaması ve Meclis'te yaşanan tartışmalar açılan son ihalenin öncesine denk geliyor!




.
➽ Paylaş: