Netekim intihar etmeyecek!

3 yıl önce “Yargı yolu açılırsa intihar ederim” diyen Kenan Evren geçici 15. madde kaldırılıp hakkında iddianame hazırlanınca bu kararından vazgeçti.


Netekim can tatlı!


12 Eylül darbesinin lideri Kenan Evren’in avukatı Ömer Nihat Özgün, “İntihar ederim” açıklamasının geride kaldığını söyledi. Özgün,Artık yargı süreci başladı. Bizim için hukuki durumun netleşmesi önemli. Sonuna kadar hukuk. Onun dışında hiçbir şey peşinde olmayacağız” dedi.

Netekim intihar etmeyecek

12 Eylül darbesinin lideri Kenan Evren, hakkında iddianame hazırlanmasının ardından “intihar” etmeyerek, “sonuna kadar hukuk mücadelesi verme” kararı aldı.

Türkiye’nin yedinci Cumhurbaşkanı ve 12 Eylül darbesinin lideri Kenan Evren’in avukatı, Evren’in hakkında açılan dava konusunda açıklamalarda bulundu. YENİÇAĞ’a konuşan Kenan Evren’in avukatı Ömer Nihat Özgün, “İntihar ederim açıklaması geçmişte kaldı, yargı süreci başladı” dedi. Özgün şunları söyledi: “Bizim için hukuki durumun netleşmesi önemli. İntihar ederim olayları, onlar geçmişte kalan şeyler. Yargı süreci başladı. Sonuna kadar hukuk. Onun dışında hiçbir şey olmayacağız. İntihar ederim konusu geçmişte kaldı.” Özgün, Evren’le önceki gün görüştüğünü ve Evren’in çok üzüntülü olduğunu söyledi.

Özgün sözlerine şöyle devam etti: “Kendisiyle önceki gün görüştüm. Üzüntülü. Ancak iddianamenin içeriğini bilmediğimiz için de bir yorum yapamıyoruz. Çünkü bize soruşturma aşamasında 12 tane soru soruldu. Bu 12 soruya 6 sayfalık bir savunma verdik. Bunun karşılığında 80 sayfalık bir iddianame... Bu iddianamenin içeriği savcılık tarafından nasıl dolduruldu, bilemiyoruz. Ancak Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildikten sonra iddianameyi görebileceğiz, alacağız. O zaman da yine bir hukuki değerlendirme yapabileceğiz”.

2 yıl önce söylemişti

Kenan Evren, Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila’ya 26 Haziran 2009 tarihinde yayımlanan “Yargı yolu açılırsa intihar ederim” açıklamasını yapmıştı. Evren şunları söylemişti: “12 Eylül’ü halk desteklemiştir. Yüzde 92 oy bunun kanıtıdır. Şimdi aynı yolu kullansınlar, halka sorsunlar, diyorum. Eğer halk ‘evet’ der, geçici 15. maddeyi kaldırırsa, o zaman hiç yargılamaya da gerek yok, ben intihar ederim!

Müebbet isteniyor

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilli, salı günü, 12 Eylül askeri darbesine ilişkin soruşturmasını tamamlayarak, hazırlanan iddianameyi Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne göndermişti. İddianamede, Evren ve Şahinkaya için “ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası” isteniyor. Mahkemenin, iddianamenin kabulü için 15 günlük süresi bulunuyor.



Yeniçağ



.
➽ Paylaş: