Silivri değil, sanki Saraçoğlu!
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Silivri'de hakim karşısında savunmasını yapıyor. Mahkeme Başkanı'nın sabıka sorusuna ise Aziz Yıldırım'ın "Buraya gelene kadar yoktu" diye yanıt vermesi dikkat çekti.Fenerbahçe'liler Silivriyi Saraçaoğlu stadına dönüştürdüler!

Duruşmada aralarından Tayfur Havutçu, Ahmet Ateş, Alaatin Yıldırım, Ümit Karan, İskender Alın ve Korcan Çelikay'ın da aralarında bulunduğu 25 tutuksuz sanık da hazır bulundu.
Duruşma salonuna saat 09.15 sıralarında alınan tutuklu sanıklardan Aziz Yıldırım, izleyici bölümüne el salladıktan sonra yerine oturdu.
Tutuklu sanıklardan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, evli 2 çocuk babası olduğunu ifade ederek, aylık gelirinin 30 bin TL olduğunu anlattı. Yıldırım, Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Ekinci'nin mesleğini sorması üzerine ''İnşaat mühendisi ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanıyım'' dedi. Mahkeme Başkanı Ekinci'nin, sabıkası olup olmadığı sorulan Yıldırım, ''Buraya gelene kadar sabıkam yoktu'' dedi.
Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci de, ''Burada da sabıkanız yok şu an'' diye yanıt verdi.
Tutuklu sanıklardan Abdullah Eker de, mesleğinin ''pazarcı'' ve aylık gelirinin 560 TL olduğunu kaydetti.
Sanıkların aylık gelir dağılımıTutuklu sanık Bülent Uygun da, evli ve bir çocuk babası olduğunu ifade ederek, teknik direktörlük yaptığını ve tutuklanmadan önce aylık gelirinin 300 bin TL olduğunu söyledi.
Mesleğinin turizmci olduğunu belirten tutuklu sanıklardan İlhan Ekşioğlu, 50 bin aylık gelire sahip olduğunu kaydetti.
Tutuklu sanık Mecnun Odyakmaz da restoran işletmecisi olduğunu ve aylık gelirinin 20 bin TL olduğunu anlattı.
Tutuksuz sanıklardan Alaattin Yıldırım inşaat işiyle uğraştığını ifade ederek, aylık gelirinin 40 bin TL olduğunu söyledi.
Tutuksuz sanıklardan Tayfur Havutçu, Beşiktaş futbol takımları genel direktörü olduğunu ifade belirterek, aylık 50 bin TL gelir elde ettiğini söyledi.
Tutuksuz sanıklardan Ümit Karan da eski futbolcu olduğunu anlatarak, aylık gelirinin 20 bin TL olduğunu kaydetti.
Tutuksuz sanık Şükrü Ongan ise şu anda işsiz ve herhangi bir gelirinin olmadığını söyledi.
Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'nin, ''Neyle geçiniyorsun?'' diye sorması üzerine Ongan, ''Şu anda aylık bir gelirim yok. İş bakıyorum'' dedi.
Sanıkların kimlik tespitinin ardından avukatların tespitine geçilen duruşmada, davaya müdahillik talebinde bulunan Türkiye Futbol Federasyonu, Bucaspor ve eski hakem Erman Toroğlu adına avukatların da hazır bulunduğu görüldü.
İddianamenin okunmasına itiraz
İddianamenin okunmasına başlanmadan önce Aziz Yıldırım'ın avukatı Abdullah Kaya söz alarak, ''Biz yargılamanın hızlı olması açısından iddianamenin okunmasını istemiyoruz. Usul ekonomisi yapılsın'' dedi.
Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Ekinci, ''Duruşma hızlı gitsin istiyorsanız. Biz buna varız zaten. İddianameyi burada okuyup yargılamanın diğer kısmını Çağlayan'da yapmayı planlıyoruz. İddianamenin okunduğu dört günlük süreyi telafi edeceğiz. Mart ayına 15 günlük duruşma koyacağız. Süratli yapacağız. Sizde hızlı gitmesi için yardımcı olun'' şeklinde konuştu.
Bu davanın futbol ve spor camiasında tartışılan bir dava olduğunu anlatan mahkeme başkanı Ekinci, şunları kaydetti:
''Basında da yer aldı. Biz burada iddianameye bağlıyız. Biz burada sporu yargılamıyoruz. Biz burada takımları yargılamıyoruz. Hepsi yüzyıllık değerlerimiz. Tek yapacağımız, bizim görevimiz olan şey, iddianameye göre yargılama yapmak. Varsa bir yanlışlık bir yakıştırma bunları ayıklayıp karar vermek bizim görevimiz.''
Bu arada, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın salona 3 klasörle geldiği görüldü.
Duruşma salonunda Yıldırım, en öndeki sağ koltukta otururken, yanında sırasıyla Mecnun Odyakmaz, İlhan Ekşioğlu, Cemil Turan ve Tamer Yelkovan yer aldı.
Mahkeme Başkanı Ekinci'nin sanıkların kimlik tespiti sırasında çocuk sayılarını söylerken, ''Allah bağışlasın'' demesi de dikkati çekti.
İddianamenin okunmasının başlamasıyla birlikte bazı sanık avukatı ve izleyicilerin toplu halde dışarı çıkması üzerine, mahkeme başkanı uyarıda bulunarak içeriye giriş çıkışları yasakladı.
Mahkeme heyeti, iddianamenin okunması sırasında öğle arası verdi.
Duruşmayı 300 kişi salonda izliyor
Duruşmayı, Fenerbahçe Spor Kulübü
Başkanvekili Nihat Özdemir, Yönetim Kurulu üyeleri Cihan Kamer, Ali Koç, Vedat Olcay, Mithat Yenigün, Nihat Özbağı, Serhat Çeçen, Semih Özsoy, Abdullah Kiğılı, Murat Özaydınlı ile aralarında Ertuğrul Özkök, Sedat Ergin, Enis Berberoğlu, Ahmet Hakan Çoşkun'un da bulunduğu yaklaşık 60 gazeteci ile kulüp temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 300 kişi izliyor
Ceza istemleri
Davanın iddianamesinde, eski Giresunspor Kulübü Başkanı olduğu belirtilen Olgun Peker'in, ''haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla silahlı suç örgütü kurup yönetmek'', ''dolandırıcılık'', ''yağma'', ''rüşvet'', ''şike'', ''konut dokunulmazlığını ihlal etmek'', ''mala zarar vermek'', ''tehdit'', ''resmi belgede sahtecilik'' ve 'özel belgede sahtecilik'' suçlarından 48 ile 115 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.
Aynı iddianamede, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da ''haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla suç örgütü kurup yönetmek'', ''dolandırıcılık'', ''şike'' ve ''teşvik primi vermek'' suçlarından toplam 22 ile 72 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.
Aziz Yıldırım tarafından kurulan örgüte üye olduğu iddia edilen Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu'nun da ''suç örgütüne üye olmak'', ''dolandırıcılık'', ''şike'' ve ''teşvik primi vermek'' suçlarından 6 yıl 9 ay ile 21 yıl 3 ay arasında hapis cezasına çarptırılması talep edilen iddianamede, benzer suçlamalara ilişkin olarak Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticileri İlhan Ekşioğlu'nun 19,5 yıl ile 65 yıl 3 ay, Alaeddin Yıldırım'ın 5 yıl ile 16 yıl 8 ay, Fenerbahçe Spor Kulübü Mali İşler Müdürü Tamer Yelkovan'ın 16 yıl 2 ay ile 53 yıl 8 ay, Fenerbahçe Spor Kulübü Amatör Şubeler Koordinatörü Cemil Turan'ın 8 yıl ile 26 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması öngörülüyor.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekiliği görevinden istifa eden Göksel Gümüşdağ'ın ''haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla kurulan suç örgütüne üye olmak'' ve ''şike'' suçlarından 2,5 yıl ile 7,5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK) eski yöneticisi Serdal Adalı'nın ''şike'' suçundan 1,5 ile 4,5 yıl arasında, BJK futbol takımları genel direktörü Tayfur Havutçu'nun aynı suçlamaya ilişkin 1 ile 3 yıl arasında hapis, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in ''teşvik primi verme girişiminde bulunmak'' suçundan 1 yıl 2 ay ile 3,5 yıl, Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar'ın ''teşvik primi verme girişiminde bulunmak'' ve ''tehdit'' suçlarından 1 yıl ile 3 yıl 9 ay arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.
Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz'ın da ''örgüt üyesi olmak'' ve ''şike'' suçlarından 2,5 ile 7,5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, sözleşmeleri fesh edilen Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un 5 yıl 3 ay ile 16 yıl 9 ay arasında, sportif direktörü Ümit Karan'ın da 2 yıl 9 ay ile 9 yıl 3 ay arasında hapse çarptırılmaları isteniyor.
Futbolcu İbrahim Akın'ın ''şike'' ve ''teşvik primi'' suçlarından 2 yıl 9 ay ile 8 yıl 3 ay arasında hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, futbolcu İskender Alın'ın da benzer suçlamalara ilişkin 1 yıl 9 ay ile 5 yıl 3 ay arasında hapis cezasına çarptırılması öngörülüyor.
Futbolcu Serdar Kulbilge'nin ''dolandırıcılık'' suçundan 4 ile 14 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, futbolcular Mahmut Boz ve Murat Şahin'in de aynı suçlamaya ilişkin 2 ile 7 yıl hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.
Emmanuel Emenike, İlhan Çelikay, Korcan Çelikay, Mehmet Yıldız ve Mustafa Ulaş Ortakaya hakkında ''şike'' suçundan 1 ile 3'şer yıl arasında hapis cezası istenen iddianamede, Gökçek Vederson, Sercan Yıldırım ve Sezer Öztürk'ün de ''teşvik primi'' suçlamasına ilişkin 9 ay ile 2 yıl 3'er yıl arasında hapis cezasına çarptırılması öngörülüyor.
İddianamede, diğer sanıkların da benzer suçlamalara ilişkin 1 ile 24 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.