İşte MİT'in Fethullah Gülen Cemaati raporu

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın, Gülen Cemaati hakkında yeni bir rapor hazırladığı ortaya çıktı. MİT, Erdoğan'ın talimatıyla hazırlanan rapor için cemaatin önde gelen 4800 ismini adım adım takip etti. Aydınlık Gazetesi'nin açıkladığı rapora göre, cemaatin sermayesi 150 milyar dolar. Cemaat 65'i büyük olmak üzere toplam 700 şirket tarafından destekleniyor.

Erdoğan talimat verdi
Hakan Fidan hazırladı!


İşte MİT'in Gülen Cemaati raporu



Milli İstihbarat Teşkilatı'nın, Fethullah Gülen cemaati hakkında Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bir rapor hazırladığı ortaya çıktı.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan tarafından Tayyip Erdoğan'a sunulan raporu Aydınlık Gazetesi açıkladı. MİT'in üzerinde 6 ay çalıştığı Rapor, Gülen Cemaatine ait birçok bilginin yer aldığı 40 klasörden oluşuyor.


ERDOĞAN'IN TALİMATIYLA HAZIRLANDI

MİT Müsteşarı Hakan Fidan, raporu “Başbakanlığa” hitabıyla başlayan bir sayfalık önyazıyla birlikte Erdoğan'a sundu. Önyazıda, raporun Başbakan Erdoğan'ın şifahi emirlerinin alınması üzerine 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren özel çalışma başlatıldığı hatırlatıldı. Aynı yazıda bu çalışmanın, ilgili kurum ve bakanlıklar ile ortak program hazırlanarak araştırmaların yapıldığı bilgisi verildi.

4800 KİŞİ TAKİP EDİLDİ

MİT cemaatin yönetim ilişkilerini Erdoğan'a bir şemayla anlattı. Cemaatin yönetici kadrosu çerçevesinde 4800 kişi takibe alındı. "Cemaatin Kurmayları" olduğu tespit edilen, 4'ü politikacı, 2314'ü işadamı, 171 eski ülkücü, 5'i TSK mensubu, 173'ü emniyet mensubu, 47'si din adamı ve 23’ü MİT mensubu olan isimler hakkında dosyalar hazırlandı.

Raporun giriş bölümünde Gülen cemaatinin toplum ve siyasi alandaki etkisine dair değerlendirmeler yer alıyor. Fethullah Gülen'inherkul.org adlı siteden yaptığı konuşmalar ise "devlete meydan okuma" olarak nitelendiriliyor.

MİT'İN GÜLEN CEMAATİ RAPORU

Her an ölüm tehdidi altında olduğunu, bu yüzden ABD’den ayrılmayacağını, yaptığı mücadelede dava arkadaşlarına danışmadan karar veremeyeceğini, bahse konu çağrının ise, bunun kendisine karşı hazırlanan bir komplo olabileceğini, hususlarına anlaşılabilinir bir uslupla devlete ve devlet yetkililerine güvenmediğini, devletimizi suçlayarak meydan okuyan görüşlerini açıkça ifade etmiştir.

MİT çalışmasında cemaatin mali kaynakları ve faaliyetlerini tespit etti. Rapor'da Gülen Cemaatine ait sermayenin 150 milyar dolar olduğu belirtildi.

MİT'İN GÜLEN CEMAATİ RAPORU

150 milyar dolara ulaşan cemaat sermayesinin Fethullah Gülen cemaatinin destekleyicilerine ait olduğu belirtiliyor. Büyük bölümü kayıt dışı olan bu sermayeyi, cemaatin kontrolündeki şirketler elinde tutuyor. Bu şirketlerin yıllık iş hacmi ise 7 milyar doları aşıyor. Cemaat, 65’i büyük kuruluş olmak üzere 700 şirket tarafından destekleniyor.

MİT CEMAATİN MALİ KAYNAKLARINI İNCELEDİ

MİT tarafından cemaate parasal destek sağlayan şirketler, vakıflar ve eğitim kurumları da mercek altına alındı. Bu kurumların şirket yönetimleri, Türkiye çapına yayılan şubeleri incelendi. Ayrıca yurt dışında da cemaate destek sağlayan şirketler tek tek tespit edildi. Özellikle Orta Asya'da farklı ülkelerde bulunan kurumların para hareketleri ve yöneticileri hakkında dosyalar hazırlandı.

➽ Paylaş: