'Fizik dersinde Fethullah Gülen ödevi!'

Türkiye bir eğitim-öğretim dönemine daha sorunlarla girdi. Bu yıl da okullar bir çok tartışma ile açılıyor. Biz de Ulusalkanal.com.tr olarak KPSS sorularının çalınması, 4+4+4’ün milli eğitime zararları, ana dilde eğitim ve eğitim alanındaki bir çok sorunu Eğitimiş Sendikası İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Erkan Aksoy’ a sorduk.

Erkan Aksoy:

Fizik dersinde Fethullah Gülen’in kitapları okutuluyor




Ulusal Kanal: AKP Muğla Milletvekili Ali Boğa 4+4+4 ile okulların hepsini imam hatibe çevirme fırsatı yakaladık diyerek imam hatiplere olan ilginin azlığından yakındı. Ama kendi torununu Fransız okuluna gönderdiği ortaya çıktı. Neler söylemek istersiniz?

Erkan Aksoy:
AKP’nin niyeti bellidir. Bir rövanş almak istiyorlar, cumhuriyeti istemiyor, kin duyuyorlar şeklindeki tespitlerimiz doğru çıktı. Ali Boğa ağzından baklayı çıkarttı. Biz hükümetin, bakanların hatta cumhurbaşkanının da bu şekilde düşündüğünü biliyoruz. İleri demokrasi bütün okulların imam hatipleştirilmesidir diyebiliriz. İmam hatipler toplumun en fakir kesiminin gittiği okullardır. Ali Boğa toplumun en fakir kesiminden değil ki torunu imam hatibe gitsin, tabi ki Fransız Lisesinde okutacak. Kendileri villalarda yaşayıp çocukları, torunları en iyi okullarda okusun, halk çocuğu da gitsin imam hatip okusun. Bu yıl 676 imam hatip ortaokulu açıldı. Vekilleri, bakanları hatta bürokratları bile incelemeliyiz, kaçının çocuğu bu okullara gidecek takip etmeliyiz.

UK : Eş durumundan yer değişikliğinin kaldırılması konuşuluyor. Ama milletvekili eşleri bu yasadan muaf tutulacaklar.

EA :
Biz Eğitim-İş olarak il içi, il dışı yer değişikliği ve özür grubuna bağlı olan yer değişikliği kılavuzuna dava açtık. İnsanları mağdur edip aile birliğini bozuyorlar. Milli Eğitim Bakanı’nın onayıyla milletvekili yakınları da bu yasadan muaf tutuluyor. Bu 700 bin kişilik öğretmen camiasına yapılmış bir ayıptır. Bu ileride ciddi aile içi sıkıntılara neden olacaktır. Anne baba bir araya gelemediği için çocuk da bundan olumsuz etkilenecektir.

UK : 4+4+4 tartışmaları güncelliğini koruyor. Türk Tabipleri Birliği velilerin rapor alarak çocuklarını okula göndermeyebileceğini, TTB’nin bu konuda yardımcı olacağını açıkladı. Siz 4+4+4 ü nasıl değerlendiriyorsunuz?

EA :
TTB’nin bu önerisi de çok önemlidir. Biz de çocuklarını okula göndermek istemeyen ailelerin yanındayız. Haklarında açılacak davalarda destek olacağız. Bu yasayla 68 bin öğretmen kendi okullarında norm fazlası durumuna düştü. Öğretmenlerimiz kendi alanlarında çalışmayacaksa ne yapacak? Ya başka bir şehre gidecek ya da MEB idare veya bilgisayarda bir iş verecek onu yapacak. Şuanda okula başlayacakların kimisi 72 aylık kimisi 60 aylık. Birisi oyun oynayacak, diğeri okumayı öğrenecek. Çocukların psikolojilerini bozacaklar. Okul öncesi eğitim zorunlu olmaktan çıkarılıyor. 2. 4 te 8 saat din dersi var. 2. 4ten sonra mesleki yönlendirme yapacaklarını söylediler. İmam hatip ortaokullarından başka hangi okul türü açıldı? Bunların amacı 20 yıl sonrasının Atatürk ve cumhuriyet düşmanı gençliğini inşa etmektir. 10 senedir nakış örer gibi kendi sistemlerini örüyorlar. Türkiye’nin milli hükümete milli eğitime ihtiyacı var. Bu sistemi değiştirip cumhuriyetçi, aydınlanmacı gençler yetiştireceğiz.

UK : KPSS soruları bu yıl da çalındı. Hep cemaate yakın kuruların çaldığını görüyoruz. Buradaki amaç ne?

EA :
Geçen sene sınav iptal olmuştu. Aynı olay tekrarlandı. Hükümet bu olayın arkasında durdu. Adam kayırma bunların temel anlayışları. Dinle insanları kandırıyorlar. Halbuki ÖSYM Türkiye’nin en güvenilir kurumlarından birisiydi.

BİZİMLE TÜRKÇE KONUŞ

UK : Anadilde eğitim tartışmaları güncelliği koruyor. Apo yıllar önce Doğu Perinçek’e verdiği röportajda Kürt devleti kurulsa bile resmi dili en az 50 yıl Türkçe olacaktır, ben rüyalarımı bile Türkçe görürüm demişti. Görüşlerinizi alabilir miyiz?

EA :
Hüseyin Aygün “kaçırıldığında” PKK’lılara Zazaca seslenmiş, onlar da biz bu dili bilmiyoruz Türkçe konuş demişlerdi. Kürtçe seçmeli ders olarak okutulmaya başlandı ama henüz alt yapısı yok. Düşünün bir okulda Kürt ve Türk vatandaşlarımızın çocukları okuyor. 2 çocuk aynı sınıfa ders görüyorlar. Kendi elimizle çocuklarımızı bölüyoruz. Olgunlaşmamış bir dili çocuklarımıza vereceğiz. Kendi ellerimizle çocuklarımızı bölmüyor muyuz? Diyelim ki Kürt dilinde hukuku bitirdi. Nerede yapacak avukatlığı? Diyarbakır’da mı? Bugün seçmeli ders, yarın ana dilde eğitim, sonrada bölünme dersin. Peki Apo kendi örgütüyle iletişimi hangi dilde yapıyor?

UK : Geçtiğimiz yıllarda parasız eğitim isteyen öğrenciler polisin”orantısız gücüne” maruz kalmıştı. Halen içeride yatan gençler varken bu sene harçlar kaldırıldı. Yorumlarınızı alabilir miyiz ?

EA :
Harçların kaldırılması Tayyip Erdoğan’ın bahşetmesi değil, toplumsal mücadelenin zaferidir. Biz de öğrenciyken mücadeleler verdik. Uzun yıllardır yapılan bu mücadeleler sonunda harçlar kaldırılmıştır, ama bu uygulama eksiktir, 2.öğretimlere harç uygulaması devam etmektedir. Ama verdiğimiz mücadelelerin boşa gitmediğini görmek beni sevindirdi. Bu mücadeledeki bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum.

FİZİK DERSİNDE FETULLAH GÜLEN ÖDEVİ

UK : Eğitim-iş Sendikasına laik eğitim ve tevhidi tedrisata aykırı davranışlar ve özlük haklarıyla ilgili şikayetler geliyor mu?

EA :
Eğitim-iş geçen yıl 10 bin yeni üye kazandı. Öğrencilerimiz ve velilerimizden ciddi destek alıyoruz. Bazı okullarda cemaatin yönlendirmesiyle öğretmenler kayıtlarda görevli olmamasına rağmen okullara gelip velilere, öğrencileri Kur’an ve siyer derslerini seçmeleri için baskı yapıyorlar. Kimi okullarda Fetullah Gülen’in kitaplarından alıntı yapılıyor, bunlarla ilgili ödevler veriliyor. Hatta bazı okullarda Atatürk ve cumhuriyet kötülenirken, fizik dersinde Fetullah Gülen’in şu kitabını okuyacaksınız diye ödevler verildiğini öğrendik.

ULUSAL KANAL KARANLIĞI AYDINLATIYOR

UK : Son olarak Ulusal Kanal izleyicilerine neler söylemek istersiniz ?

EA :
Ulusal Kanal mücadelemizin her aşamasında yanımızda oldu. Ulusal Kanal karanlığı aydınlatıyor. Umarım Eğitim-iş Sendikamız, Birleşik Kamu-iş Sendikamız ve Ulusal Kanal, Aydınlık Gazetesi çok büyük kitlelere ve hedeflere ulaşır.

Ulusal

➽ Paylaş: