Sivil Toplum 'Cumhuriyet' için bayrak açtı


AKP'nin Milli bayramları ve kutlamalarını kısıtlamasına 12 Sivil Toplum Kuruluşu bayrak açtı. Türkiye Gençlik Birliği’nin öncülüğünde yapılacak olan 29 Ekim Büyük Yürüyüş’üne  “Cumhuriyet için seferberlik yürüyüşü” adı verildi. Yürüyüşe çağrı metninde, Türkiye Cumhuriyetinin bugün bölünüp parçalanmayla karşı karşıya olduğu belirtiliyor.



Cumhuriyete sivil toplum sahip çıktı




İktidarın milli bayramlara karşı takındığı tavır ve kutlamalara kısıtlama getirmesi, sivil toplumu harekete geçirdi. 29 Ekim’de Ankara’da gövde gösterisi yapmaya hazırlanan 12 kuruluş, “Cumhuriyet için seferberlik yürüyüşü” gerçekleştirecek.

12 örgütten 29 Ekim yürüyüşü
 

Hükümetin Milli bayramları ve kutlamalarını kısıtlamasına 12 Sivil Toplum Kuruluşu bayrak açtı. 

Türkiye Gençlik Birliği’nin öncülüğünde yapılacak olan 29 Ekim Büyük Yürüyüş’üne  “Cumhuriyet için seferberlik yürüyüşü” adı verildi. Yürüyüşe çağrı metninde, Türkiye Cumhuriyetinin bugün bölünüp parçalanmayla karşı karşıya olduğu belirtiliyor. Çağrı metninde, “Çare, egemenliğin gerçekten ulusta olduğu, her alanda tam bağımsızlık ilkesiyle, akıl ve bilimin öncülüğünde, emperyalist talepler yerine halkın çıkarlarını ön plana çıkaran Ulusal Yönetim anlayışındadır” ifadelerine yer verildi.

Kimler katılıyor?
 

Metinde ayrıca laikliğin, eğitim ve öğretim birliğinin kültür sanat kurumlarının ortadan kaldırılmaya çalışıldığı vurgulanarak, tüm halk, demokratik kitle örgütleri ve siyasal partiler yürüyüşe davet edildi. 
 

29 Ekim Pazartesi günü Ulus’taki Birinci Meclisin önünde başlayacak yürüyüşe katılacak sivil toplum kuruluşları şunlar: “Türkiye Gençlik Birliği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Devlet Tiyatrosu Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV), Dil Derneği, Eğitim-İş Sendikası, Engelliler Konfederasyonu, Müzik Eğitimcileri Derneği (MÜZED), Tüketici Hakları Derneği, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, Ulusal Eğitim Derneği.”

Yeniçağ


➽ Paylaş: