Tayyip ne zaman BOP eşbaşkanı oldu?

AKP kurucusu Eski başbakan Yarımcısı Abdullatif Şener, Başbakan Tayyip Erdoğan’a 2004 yılında Amerika’nın Büyük Ortadoğu Projesi’nde eşbaşkanlık görevinin verildiğini açıkladı.

 Yol arkadaşı açıkladı Erdoğan ne zaman BOP eşbaşkanı oldu?




 Defalarca BOP’nin eşbaşkanı olduğunu itiraf etmiştir


 Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eski yol arkadaşı Abdullatif Şener önceki akşam Ulusal Kanal’da yayımlanan “Ne Dersiniz” programına konuk oldu. 

AKP’nin Suriye politikasına ilişkin bir sorusuna “Ben Başbakan’ın bu politikada yanlış yaptığını düşünüyorum. Ama ‘bu yanlışı niye yaptı acaba’ diye de çok düşündüm. Büyük Ortadoğu Projesi’nin bazı ayakları var. Başbakan Erdoğan da bu projenin eşbaşkanıdır. Türkiye G-8 üyesi olmadığı halde 2004 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde G-8 toplantısına katılmıştır. O toplantıda kendisine eşbaşkanlık görevi verilmiştir. Ve kendisi de defalarca Büyük Ortadoğu Projesi’nin eşbaşkanı olduğunu itiraf etmiştir. Büyük Ortadoğu projesi aslında büyük İsrail’e giden bir yoldur. Şu anda görevini yapıyor” yanıtını verdi.

Suriye’de yaşananlar konusunda kamuoyunun yanıltıldığını vurgulayan Şener şöyle devam etti:

 “Boğazı kesilmiş çocuk manzaralarını ortaya çıkaran muhaliflerdir. Kadınları çocukları kendilerine siper ediyorlar. Böyle bir ortamda Türkiye, muhalefeti neden destekliyor? Suriye’yi bu duruma getiren en temel faktörlerden biri Başbakan’ın tavrıdır. Suriye’deki olay Esat’ı devirme olayı değildir. Suriye’yi parçalama olaydır. Siyonizmin istediği bu zaten. İsrail’e karşı en dik duruşu yapan ülkelerden biri olan Suriye’yi parçalayarak Hizbullah’ı bitirecek. Lübnan’daki Hizbullah’ı bitirme operasyonudur Suriye. Tam İsrail tezi. İsrail ilk kez 2006’da malubiyeti Lübnan’da Hizbullah’a karşı tatmıştır.”


➽ Paylaş: