Tayyip’den seçmeler..




Recep Tayyip Erdoğan’dan seçmeler (4)..



'Özdemir İNCE '

1948 -1949 ders yılında Mersin Lisesi’nin orta kısmını 1-A sınıfında okuyordum . Göbek Emmi lakaplı çok sevimli bir Türkçe öğretmenimiz vardı . Yaşlıydı , babacandı , hoşgörülüydü , çocuk ve öğrenci severdi ama kafası atınca bol bol döverdi. 

Laf bu hırgür içinde öğrenmemiz gereken ne varsa hepsini öğretirdi.

Sınıfta kim kimin ne olduğunu bilmezdi .
 

Bir gün , sınıfın bıçkınlarından ,bizden iri ve yaşlı olduğu için İzzet Dayı dediğimiz birini tahtaya kaldırdı.İzzet Dayı soruların hiçbirini bilemedi , ‘’mütemmimli cümle’’ bile diyemedi.Göbek Emmi , hiç kızmadı sadece‘’Senin adın ve nümörön nedir?’’diye sordu.İzzet Dayı , hasta olduğu için epeydir okula gelemeyen çalışkan bir öğrencinin adını ve numarasını söyledi.Göbek Emmi , sabit kalemini çıkartarak ‘’Sana zıfır nümöre vermişim ‘’dedi.

Bundan sonra, tahtaya kalkıp beceremeyen öğrenciler hep o öğrencinin adı ve numarasını söyledi .Göbek Emmi durmadan sıfır verdi ve verdikçe kızdı. Sonra birgün o çocuk iyileşip okula geldi . Göbek Emmi onu fark etti , sorular sordu , sonunda değerlendirmek için tahtaya kaldırdı.Çocuk Göbek Emmi’nin sorduğu bütün soruları bildi.Neşelenen Göbek Emmi çocuğa adını ve numarasını sordu .Çocuk söyledi. Göbek Emmi not defterinde öğrencinin adının bulunduğu sayfayı açtı , gözleri fal taşı gibi açıldı. ‘’Te ben sana yigirmi tene zıfır vermişem ama şimdi 10 verirem ‘’dedi ve sabit kalemini çıkarıp bütün sınıfın önünde bir’’1’’yazarak hepsini 10 yaptı.

RTE ve Kemalizm

RTE diyor ki : ‘’Türkiye’nin yarınında artık Kemalizm’e veya başkaca herhangi bir resmi ideolojiye yer yoktur.Kemalizm’in yeniden kendni üretmesi söz konusu değildir.Çünkü böyle bir alt yapıya ve argümanlara sahip değildir.Aradan 70 yıl geçti.Artık , militarist ve sivil bürokrasi ‘devleti biz kurduk korumak ve kollamak görevi de bizimdir’ diyemez.Çünkü insanlar böyle bir devleti istemiyor. En önemlisi de bu düşüncelerini açıkca dile getiriyor.
Bu bağlamda Kemalizm’in kendini yeniden üretmesi söz konusu değildir.2000’li yılların dünyasında ve büyük dünya ailesinin bir birimi olan Türkiye’de artık Kemalizm’e ve Kemalizm benzeri rejimlere , sistemlere yer yoktur.’’(s.425)

Bu ne çelişki ah bu ne ıstırap!

Refah Partisi İstanbul İl Başkanı RTE, ‘’Halka rağmen iktidar olunmaz.Tarihe baktığımız zaman totaliter rejimlerin halk tarafından yıkıldığını görürüz.Eğer halk totaliter rejimi istiyorsa buna saygı duymalıyız.Ama rejim geldi ve halk bundan memnun değil , bunu değiştirecek olan yine halktır.’’(s.420 diyor.
 

Halk, Cumhuriyet’in sözde toraliter(!)
 
 Rejimini yıkarsa iyi! Ama aynı halk AKP’nin kurduğu totaliter rejimi isterse , bu daha iyi!

Yani ‘’Rab ana , hep bana!durumu.
 

Aferin vallahi!
 

Aydınlık




➽ Paylaş: