Yine 'gizli tanık' rezaleti!

Ergenekon davasının 249'uncu duruşmasına gizli tanık damgasını vurdu. Gizli tanığın mahkemede tanıdığım dediği kişi Emekli Binbaşı Fırat Emek çıktı.

 Ergenekon’da şok gelişme! Yine gizli tanık rezaleti


 65'i tutuklu 274 sanıklı Ergenekon davasının 249'uncu duruşması başladı.

Duruşmaya 40 tutuklu sanık katılırkan, 25 tutuklu sanık katılmadı. Duruşmada Oda Tv davasının tutuklu sanıklarında Yalçın Küçük hazır bulundu.


Duruşmaya, sesi ve görüntüsü değiştirilen gizli tanık damgasını vurdu.

Gizli tanık Ayaklanma, Ecevit Navruz adlı kişiyle görüştüğünü iddia etti. Bu kişinin arabasında silah olduğunu ve kendisinin kalabalık gruplara ateş etmesi gerektiğini söylediğini anlattı.

Bu sözler üzerine gizli tanığa duruşmada ki sanıklar gösterildi ve tanıyıp tanımadığı soruldu.

Gizli tanık Ayaklanma, Ecevit Navruz adlı kişi yerine emekli Binbaşı Fırat Emek'i gösterdi. Tanık hızını alamayıp Binbaşının Ecevit Navruz olduğunu iddia etti.

Bu gelişmeler üzerine savcı Mehmet Ali Pekgüzel tanığa Navruz ile en son ne zaman görüştüklerini sorunca gizli tanığın bir kez daha yalan söylediği ortaya çıktı. Çünkü tanık 2008'e kadar görüştüklerini söyledi.


Savcı Pekgüzel ise Fikret Emek'in 2007'den beri tutuklu olduğunu hatırlattı.

Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese’nin “Emin olmadığınız şeyi söylemeyin. Mahkemeyi yanıltıcı beyanlarda bulunmayın” ifadeleriyle uyardığı gizli tanık, “Çok affedersiniz. Sadece Ecevit’e benzettim” dedi.




➽ Paylaş: